Garšvielu ražotāja Santa Maria “Maltais kanēlis” saņēmis Starptautiskā garšu institūta prestižo Superior Taste Award apbalvojumu – divas zvaigznes, informē Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
Kanēlis tiek iegūts no kanēļa koka mizas un jau izsenis tiek izmantots gan kā garšviela, gan kā veselību veicinošs līdzeklis. Bet kādas īpašības piemīt kanēlim un kāpēc to vajadzētu lietot uzturā, uzziniet, izlasot šo rakstu!
Kanēlis ir garšviela, kuru izmanto dažādu ēdienu gatavošanā. Tas ir ne tikai labs garšu pastiprinātājs, bet ir arī ļoti veselīgs. Atsevišķos pētījumos pierādīts, ka, pievienojot klāt ēdieniem kanēli, iespējams, veicināt svara zudumu.
Kad rudens vakari arvien ātrāk paliek tumši, mājās patīkamu noskaņu cenšamies radīt ar svecēm. Ja jums patīk sveces, tad izmēģiniet šo pavisam vienkāršo triku. Pagatavojiet aromātisku sveci, izmantojot vien divus materiālus!
Tas, ko mēs ēdam, ietekmē gan mūsu pašsajūtu, gan veselību, gan ķermeņa aprises. Eksperti nākuši klajā ar jaunu pētījumu, kurā atklāts, ka ir viens pārtikas produkts, kurš spēj lieliski "dedzināt" taukus, informē portāls "Eat This, Not That".
Kanēlis ir garšviela, kuras ārstnieciskās īpašības tiek novērtētas jau tūkstošiem gadu. Tas ne tikai lieliski papildina dažādus ēdienus, jo īpaši desertus, bet arī palīdz mūsu organismam.
Noskaidrots, ka medus un kanēļa maisījums ārstē daudzas slimības. Medu iegūst lielākajā daļā pasaules valstu, un to jau gadsimtiem ilgi izmanto kā svarīgas zāles.
Gada nogalē kanēļa aromāts ir jūtams daudzos mājokļos, kur svētkiem top karstvīns, piparkūkas un dažādi citi gardumi. Šī smarža rada siltuma un mājīguma sajūtu.