Kanēlis

24.dec
Šī franču grauzdiņu sacepuma recepte, kas gatavota pa nakti, ir lieliskas brokastis lielai kompānijai. Tā ir vienkārša un garda, ar kraukšķīgu virskārtu un krēmīgu vidu.
24.dec
Ir receptes, kas glābj svētku vakaru pēdējā brīdī - kad gribas kaut ko mājīgu, smaržīgu un tikko ceptu, bet laika un spēka ir maz. Šie kārtainās mīklas rullīši ir tieši tādi: gatavi nieka pusstundā, ar minimālu piepūli un maksimālu “wow” efektu. Lieliska aktivitāte kopā ar bērniem! Ar receptes ideju dalās “Martha Stewart”.
22.dec
Ir cepumi, kas garšo jebkurā gadalaikā, un ir tādi, kas jau no pirmās minūtes piepilda māju ar Ziemassvētku sajūtu. Šie ir tieši tādi – kraukšķīgi maliņās, mīksti vidū, ar bagātīgiem šokolādes gabaliņiem un kanēļa siltumu, kas liek apstāties uz mirkli un ieelpot.
11.dec
Kanēlis, krustnagliņas, ingvers, safrāns, kardamons, muskatrieksts, vaniļas cukurs, ir populārākās garšvielas, kas spēj radīt Ziemassvētku garšu un īpašo smaržu.
15.okt
Kad gaisā vairs nejūt vasaras karstuma smaržu un rīti kļūst dzestri, mainās ne tikai daba, bet arī mūsu maņas – īpaši oža. Zinātnieki skaidro, ka ožas uztvere ir cieši saistīta ar gaisa mitrumu, temperatūru un emocionālo fonu, kas rudens sezonā ievērojami mainās, raksta “Healthline.com”.
6.okt
Kanēļa rullīši ar krēmīgu glazūru ir kļuvuši par kulinārijas cepumu simbolu. Šī ēdienu blogeres Katerinas Tarasenko recepte palīdzēs pagatavot rullīšus vēl gardākus nekā kafejnīcā gatavotos.
2.okt
Rudens ir laiks, kad mūsu organisms kļūst jutīgāks pret saaukstēšanos un vīrusiem. Līdzās siltām drēbēm un vitamīniem, palīgs var būt arī tas, kas atrodas virtuvē – garšvielas. Daudzas no tām satur antioksidantus un vielas, kas palīdz stiprināt imunitāti un uzlabot pašsajūtu. Lūk, piecas garšvielas, ko vērts iekļaut ikdienas ēdienkartē, kopā ar “Healthline.com”.
11.sep
Rudens ir laiks, kad brokastis kļūst par īstu siltuma un komforta brīdi. Šīs auzu pankūkas ar bumbieriem un kanēļa mērci ir veselīgs, gardš un ātri pagatavojams variants, kas ļauj izmantot vietējos augļus. Papildus siltums, ko sniedz kanēļa aromāts, palīdzēs pamosties un sagatavoties dienai. Ar recepti dalās “BBC Food”.
9.sep
Rudens un ziema ir sezona, kad mūsu ēdieni kļūst sildoši, krēmīgi un aromātiski. Tieši šajā laikā īpaši labi noder garšvielu maisījumi, kas papildina zupas, sautējumus, ceptus dārzeņus un pat dzērienus ar siltu aromātu. Gatavojot garšvielu maisījumu mājās, tu vari kontrolēt intensitāti, kvalitāti un izvairīties no liekiem konservantiem. Izmēģini šo garšvielu maisījumu kopā ar “The Spruce Eats”.
19.jūl
Ir garšvielas, kas satur vairāk antioksidantu nekā populārā kurkuma. Lai gan kurkuma ir pazīstama ar savām labvēlīgajām īpašībām, tās aktīvā sastāvdaļa kurkumīns organismā uzsūcas slikti.
12.mai
Zinātnieki no Misisipi universitātes atklājuši negatīvu korelāciju starp kādas garšvielas izmantošanu un recepšu medikamentu lietošanu. Pētnieki neiesaka ēdiena garšu bagātināt ar šo garšvielu, ja ikdienā lietojat recepšu medikamentus, raksta "The Sun".
11.mai
Jauns pētījums atklāj, ka kanēlis varētu mijiedarboties ar dažām recepšu zālēm, raksta “CNN”.
4.mai
“Ozempic” zāles kļūst arvien populārākas svara zaudēšanai, rosinot parādīties jaunu tendenci - tas ir mājās gatavots dzēriens ar nosaukumu “Oatzempic”, no angļu valodas oat - auzas. Dzēriens, kas gatavots no auzu pārslām, laima sulas, ūdens un kanēļa, sociālajos tīklos tiek dēvēts par "svara zaudēšanas dzērienu", ziņo “Fox News”.
28.apr
Lai atbrīvotos no nepatīkamām smakām, kas rodas no izlietnes notekcaurulēm, nebūt nav jāizmanto spēcīgas ķīmiskas vielas - “express.co.uk” iesaka izmēģināt tīrīt ar kanēli.
24.mar
Ārsts-gastroenterologs Vils Bulsevičs pastāstīja, kas jāpievieno kafijai, lai uzlabotu ne tikai tās labvēlīgās īpašības, bet arī garšu, raksta “eatwell.com”.
11.mar
Tēja ir dzēriens, ko iecienījuši miljoniem cilvēku visā pasaulē, turklāt ir tik daudz tās šķirņu. Tējai ir daudz ieguvumu veselībai, un viens no tiem ir cukura kontroles uzlabošana, raksta “Eating Well”.
28.feb
Saskaņā ar jaunu pētījumu kanēlim var būt svarīga loma glikozes līmeņa regulēšanā asinīs, raksta “Parade”.
1.feb
Liza Haima, reģistrēta dietoloģe un “The Well Necessities” Ņujorkā dibinātāja, atklājusi savu ģeniālo triku, kā padarīt kafiju garšīgāku, nepievienojot tai pienu vai cukuru, raksta “realsimple.com”.
4.sep 2024
Garšvielu ražotāja Santa Maria “Maltais kanēlis” saņēmis Starptautiskā garšu institūta prestižo Superior Taste Award apbalvojumu – divas zvaigznes, informē Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
18.aug 2024
Kanēlis tiek iegūts no kanēļa koka mizas un jau izsenis tiek izmantots gan kā garšviela, gan kā veselību veicinošs līdzeklis. Bet kādas īpašības piemīt kanēlim un kāpēc to vajadzētu lietot uzturā, uzziniet, izlasot šo rakstu!