ēdiens

13.nov 2014
Liel­lo­pa fi­le­jas steiks ar si­nep­ju mēr­ci un sē­ņu buk­stiņ­put­ru
12.nov 2014
Garš­au­gu pan­kū­kas ar kū­pi­nā­tu la­si.
10.nov 2014
Latviešu svētku virtuve ir bagāta ar dažādām tradīcijām, kas atšķirīgas no citu tautu paražām, jo godā tiek celti graudaugu ēdieni un pākšaugi, tāpat dārza un meža veltes, kā arī gaļa un zivis. Mārtiņdienā, pēc lopu kaušanas, svētku neatņemama sastāvdaļa ir zilcis, spudiņš, drebulis, ko mūsdienās saucam par galertu vai auksto gaļu. LIDO izpētījis un apkopojis infografikā interesantus faktus par latviešu tradicionālo virtuvi rudens un ziemas svētkos.
4.nov 2014
«Man ļo­ti pa­tīk ro­sī­ties vir­tu­vē un ga­ta­vot. Tā ir ma­na te­ra­pi­ja,» pār­lie­ci­no­šā lat­vie­šu mē­lē no­teic bra­zī­lie­te Ma­ri­ja de Lur­de­sa Ru­fi­no, ku­ru drau­gu un ģi­me­nes lo­kā pie­ņemts dē­vēt par Va­ne­su un ku­ra jau as­to­ņus ga­dus par sa­vām mā­jām sauc Lat­vi­ju.
3.nov 2014
Var ticēt, var neticēt, taču mūsdienu Latgale vēl joprojām ir līdz galam neizzināta, aizvien atšķirīga un pārsteigt gatava. Šie pārsteigumi, nelatgalietim mērojot Latgales ceļus un satiekot vietējos, kā tādas pērles uzmirdz te vienā, te jau citā vietā un veidā, kaut pašiem latgaliešiem šķiet – nekas īpašs.
3.nov 2014
Ru­dens smar­žo pēc ābo­liem, ci­do­ni­jām, sē­nēm... un, pro­tams, pēc pir­ma­jiem šā ga­da skā­bē­ta­jiem kā­pos­tiem, kas vā­rās zu­pā vai sau­tē­jas uz plīts.
31.okt 2014
Žurnāla Māja rīkotajā degustācijā izvērtējām, kā mainās šo gadu tūkstošiem uzturā lietoto pākšaugu garša, tos konservējot.
30.okt 2014
Variācija par zaļo zirnīšu tēmu - ēdienus svētkiem un ikdienai piedāvā Sintija MIKSONE (kafejnīca Loja).
29.okt 2014
Garšīgie un aromātiskie sirņiki jeb biezpiena plācenīši – brīnišķīgas brokastis vai deserts pie tējas vai kafijas jebkurai ēdienreizei!
27.okt 2014
Tomāts ir dārzenis, ko var baudīt ne tikai rudens ražas laikā, bet, pareizi sagatavojot, arī ziemā un pavasarī,
24.okt 2014
Bro­kas­tis ir jā­ēd! Ir jau pie­rasts stei­gā iz­skriet no mā­jas ar tuk­šu vē­de­ru un pa­ķert kā­du, vis­bie­žāk – ne­ve­se­lī­gu, uz­ko­du pa ce­ļam uz dar­bu vai mā­cī­bu ie­stā­di. Pir­mais so­lis ce­ļā uz bro­kas­to­ša­nas pa­ra­du­mu mai­ņu va­rē­tu būt rī­ta sviest­mai­zes no ve­se­lī­gas rupj­mai­zes vai sald­skāb­mai­zes, pro­tams, ve­se­lī­gam jā­būt arī tam, ko lie­kam uz mai­zī­tēm. Vē­lams, lai bro­kas­tu mai­zī­tes bū­tu arī maz­liet pār­stei­dzo­šas – te var pa­lī­dzēt ne­ie­rasts pro­duk­tu sa­li­kums, ku­ru ie­rau­got miegs kā ar ro­ku at­ņemts.
23.okt 2014
Lai cīnītos pret liekā svara problēmu, Polijas parlaments ceturtdien no nākamā gada janvāra aizliedzis skolās neveselīgu pārtiku.
23.okt 2014
Ka­zas sie­ra Pan­na Cot­ta ar vieg­li ma­ri­nē­tām gai­le­nēm, ap­cep­tu be­ko­nu un ru­ko­las pie­skā­rie­nu.
22.okt 2014
Īsts brīvdienu ēdiens, kad gribas sevi nedaudz palutināt ­ aromāts no ķiplokos ceptajām garnelēm, svaigums no ķirštomātiņiem un spinātiem.
22.okt 2014
Katra čakla namamāte cenšas sarūpēt ziemas krājumus. Šoreiz piedāvājam izmēģināt sa­lā­tus no ka­ba­čiem ko­re­jie­šu gau­mē.
22.okt 2014
"Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Savā virtuvē pieturos pie klasiskām vērtībām – tā kā nepazūd klasiskā mūzika, domāju, ka nepazudīs arī klasiskie ēdieni," pauž latvisku tradīciju caurvītā restorāna Rīgas atslēga (Key to Riga) šefpavāre Gunita Rolova. Viņa uzskata, ka no recepšu pūralādes ir jāvelk ārā aizmirstas lietas un jāpielāgo tās mūsdienu garšām.
22.okt 2014
Gādājot pārtikas produktus, ir svarīgi, lai tie būtu maksimāli svaigi, ekoloģiski tīri un veselīgi. Kā ir ar liellopa gaļu? Vai tā, ko pērkam veikalā vai tirgū, atšķiras no gaļas, ko var iegādāties zemnieku tirdziņos vai kādā no bioloģiski audzēto pārtikas produktu veikaliem? Skaidro un receptes piedāvā restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
21.okt 2014
Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota lielam cilvēku skaitam (piemēram, ballītēm).