SASTĀVDAĻAS:
350 g nomizotu burkānu
1–2 sīpoli
4 timiāna zariņi
2 raudenes zariņi
5 salvijas lapiņas
3 lielas ķiploka daivas
150 g nomizotu kartupeļu
2 lauru lapas
½ tējk. sāls
svaigi malti melnie pipari
700 ml karsta vistas buljona
125 ml salda krējuma
PAGATAVOŠANA:
- Uz lielās pannas liek četrās daļās sagrieztus burkānus, sīpolus, kartupeļus, timiānu, raudeni, salviju, ķiploka daivas un lauru lapas. Visu samaisa, pārslaka ar olīveļļu, lai dārzeņi skaisti pārklājas. Uzber sāli un piparus.
- Pannu ar dārzeņiem liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes (atkarīgs no tā, cik lieli ir burkānu gabali – beigās tiem jābūt mīkstiem). Kad dārzeņi izcepušies, pannu no cepeškrāsns izņem.
- Katlā lej buljonu, pievieno izcepušos burkānus, kartupeļus, sīpolus un nomizotus ķiplokus. Uz lielas liesmas pavāra piecas minūtes, tad visu sablendē vai izberž caur sietu.
- Zupu lej atpakaļ katlā, pielej saldu krējumu un vēlreiz uzvāra. Ja liekas, ka virums par biezu, pielej vēl nedaudz buljona vai vārīta ūdens un pavāra līdz pirmajam burbulim.
- Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar grauzdiņiem, avotu kresēm, vārītu burkānu sloksnītēm – kā tīk!