RECEPTE: Krāsnī ceptu burkānu krēmzupa

© Leonīds Gusevs

SASTĀVDAĻAS: 350 g nomizotu burkānu 1–2 sīpoli 4 timiāna zariņi 2 raudenes zariņi 5 salvijas lapiņas 3 lielas ķiploka daivas 150 g nomizotu kartupeļu 2 lauru lapas ½ tējk. sāls svaigi malti melnie pipari 700 ml karsta vistas buljona 125 ml salda krējuma

PAGATAVOŠANA:

  1. Uz lielās pannas liek četrās daļās sagrieztus burkānus, sīpolus, kartupeļus, timiānu, raudeni, salviju, ķiploka daivas un lauru lapas. Visu samaisa, pārslaka ar olīveļļu, lai dārzeņi skaisti pārklājas. Uzber sāli un piparus.
  2. Pannu ar dārzeņiem liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes (atkarīgs no tā, cik lieli ir burkānu gabali – beigās tiem jābūt mīkstiem). Kad dārzeņi izcepušies, pannu no cepeškrāsns izņem.
  3.  Katlā lej buljonu, pievieno izcepušos burkānus, kartupeļus, sīpolus un nomizotus ķiplokus. Uz lielas liesmas pavāra piecas minūtes, tad visu sablendē vai izberž caur sietu.
  4. Zupu lej atpakaļ katlā, pielej saldu krējumu un vēlreiz uzvāra. Ja liekas, ka virums par biezu, pielej vēl nedaudz buljona vai vārīta ūdens un pavāra līdz pirmajam burbulim.
  5. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar grauzdiņiem, avotu kresēm, vārītu burkānu sloksnītēm – kā tīk!