RECEPTE: Brieža kebabs ar ziemas dārzeņiem un brūkleņu mērci

© Leonīds Gusevs

Gada tumšākā laika ikdienai vajag vairāk krāsu, vairāk prieka, vairāk azarta un uzdrīkstēšanās. Viens no veidiem, kā to izdarīt – pagatavot gardu, košu, veselīgu ēdienu no kvalitatīviem un dabiskiem pašmāju produktiem. Un pagatavot tā, lai jau no maltītes uzlūkošanas vien pakrūtē iekņudētos un mute būtu siekalu pilna!

SASTĀVDAĻAS:

160 g brieža gaļas

1 sīpols

30 g sviesta

100 ml gaļas buljona

kazas siera bumbiņas

pētersīļi

sāls

pipari

ķiploka daiva

selerijas sakne

rutks

burkāns

biete

120 g ķirbja biezeņa

brūkleņu mērce

kadiķu ogas

krustnagliņas

PAGATAVOŠANA:

1. Pagatavo ķirbju biezeni: ķirbi, sīpolu un ķiploku cep cepeškrāsnī, tad izberž caur sietu, pēc garšas pievieno sāli, piparus, maltu kanēli, krustnagliņas un sastrādā viendabīgā masā.

2. No brūkleņu sulas, tai pievienojot liellopu buljonu, medu, cukuru un baltvīna etiķi, pagatavo brūkleņu mērci.

3. Brieža gaļu samaļ, pievieno sviestu, liellopu buljonu, apceptus sīpolus, sasmalcinātas krustnagliņas un kadiķogas.

4. Brieža gaļu sagriež plānās, garenās strēmelēs un apcep pannā, tad gaļu uz četrām minūtēm ieliek cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.

5. Uz šķīvja kārto brieža gaļu, ķirbju biezeni, brūkleņu mērci. Kā piedevu pievieno kazas siera bumbiņas, kas apviļātas ļoti smalki kapātos pētersīļos. Papildina ar tvaicētu burkānu un rutku. Dekorē ar zaļumiem.