Gada tumšākā laika ikdienai vajag vairāk krāsu, vairāk prieka, vairāk azarta un uzdrīkstēšanās. Viens no veidiem, kā to izdarīt – pagatavot gardu, košu, veselīgu ēdienu no kvalitatīviem un dabiskiem pašmāju produktiem. Un pagatavot tā, lai jau no maltītes uzlūkošanas vien pakrūtē iekņudētos un mute būtu siekalu pilna!
SASTĀVDAĻAS:
160 g brieža gaļas
1 sīpols
30 g sviesta
100 ml gaļas buljona
kazas siera bumbiņas
pētersīļi
sāls
pipari
ķiploka daiva
selerijas sakne
rutks
burkāns
biete
120 g ķirbja biezeņa
brūkleņu mērce
kadiķu ogas
krustnagliņas
PAGATAVOŠANA:
1. Pagatavo ķirbju biezeni: ķirbi, sīpolu un ķiploku cep cepeškrāsnī, tad izberž caur sietu, pēc garšas pievieno sāli, piparus, maltu kanēli, krustnagliņas un sastrādā viendabīgā masā.
2. No brūkleņu sulas, tai pievienojot liellopu buljonu, medu, cukuru un baltvīna etiķi, pagatavo brūkleņu mērci.
3. Brieža gaļu samaļ, pievieno sviestu, liellopu buljonu, apceptus sīpolus, sasmalcinātas krustnagliņas un kadiķogas.
4. Brieža gaļu sagriež plānās, garenās strēmelēs un apcep pannā, tad gaļu uz četrām minūtēm ieliek cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
5. Uz šķīvja kārto brieža gaļu, ķirbju biezeni, brūkleņu mērci. Kā piedevu pievieno kazas siera bumbiņas, kas apviļātas ļoti smalki kapātos pētersīļos. Papildina ar tvaicētu burkānu un rutku. Dekorē ar zaļumiem.