Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.
1 kg rīvētu ābolu
1 neliels citrons
gabaliņš ingvera saknes
300 g baltā cukura
glāze ābolu sidra
PAGATAVOŠANA: nomizo un uz rupjās rīves sarīvē ābolus, pievieno tiem citrona miziņu un notīrītu, uz smalkās rīves sarīvētu ingveru. Masu liek katliņā, pievieno mazliet sidra, uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes. Tad palūko, vai katliņā ir pietiekami daudz šķidruma, ja masa šķiet sausa, pievieno vēl mazliet sidra. Vāra, ik pa laiciņam apmaisot un pievienojot sidru, ja nepieciešams. Kad āboli kļuvuši mīksti un garšas sajaukušās, pieber cukuru un vāra, līdz tas pilnībā izkusis un ievārījums ieguvis viendabīgu konsistenci.