Amarants nav īsts graudaugs, taču tā sēklu uzturvērtība ir līdzvērtīga putraimiem, tāpēc uztura speciālisti to pieskaita pie graudaugu grupas un, tāpat kā kvinoju, dēvē par pseidograudaugu.
SASTĀVDAĻAS:
1 glāze amaranta
1 glāze ūdens
3 vidēji lieli tomāti
1/2 skāba ābola
1 ēdamkarote citrona sulas
1 ēdamkarote olīveļļas
ķiploka daiviņa
1 ēdamkarote kapātu svaigu zaļumu
1 sīpols
sāls
pipari
PAGATAVOŠANA:amarantu noskalo aukstā ūdenī, ber katlā, pievieno buljonu, uzvāra un uz lēnas uguns turpina vārīt aptuveni 20 minūšu. Noņem no uguns, izmaisa un ļauj nedaudz uzbriest. Tomātiem nogriež cepurīti, izdobj vidiņus (mīkstumu pievienos pildījumam). Novārītajam un uzbriedušajam amarantam pievieno nomizotu un sarīvētu ābolu, sakapātus zaļumus, citronu sulu, sīki sakapātu ķiploku, sasmalcinātus sīpolus, sasmalcinātu no tomātiem izdobto mīkstumu un eļļu. Pēc garšas pildījuma masai pievieno sāli un piparus. Tomātus piepilda ar sagatavoto amaranta un dārzeņu pildījumu. Kārto ietaukotā veidnē, ielej nedaudz ūdens, liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un 170–180 grādu temperatūrā cep aptuveni 20 minūšu.