RECEPTE: Pil­dī­tas olas

© Māja

Mā­jās ne­gai­dī­ti vie­si? Trauk­sme! Ar ko pa­cie­nāt? Ti­kai mie­ru, jo gan­drīz vai kat­rā le­dus­ska­pī at­ro­da­mas da­žas olas, kaut vai ne­liels ga­ba­liņš sie­ra, aiz­sāk­ta ma­jo­nē­zes pa­ci­ņa, si­ne­pes un, pro­tams, arī dzelzs re­zer­ve – bun­dži­ņa špro­tu.

Sie­ru smal­ki sa­rī­vē un sa­mai­sa ar špro­tēm (bez eļ­ļas). Cie­ti no­vā­rī­tas olas pār­griež uz pus­ēm, iz­ņem dzel­te­nu­mus un, lai olas la­bāk tu­rē­tos uz šķī­vī­ša, apakš­ai ne­daudz no­griež bal­tu­mu. Dzel­te­nu­mus un ma­jo­nē­zi ie­mai­sa sie­ra un špro­tu ma­sā. Ja vē­las, pēc garš­as pie­vie­no mal­tos pi­pa­rus un si­ne­pes. Ga­ta­vo ma­su pil­da olu pus­ītēs un iz­ro­tā ar za­ļu­miem.