Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.
SASTĀVDAĻAS:
3 sarkanās paprikas
3 dzeltenās paprikas
1 čili pipars
300 g šalotes sīpolu
4 ķiploka daiviņas
200 ml baltvīna etiķa
1 ēdamkarote maltas paprikas
1 tējkarote sāls
500 g ievārījuma cukura
eļļa
PAGATAVOŠANA: paprikas un čili noskalo, izņem sēklotni un sagriež smalkos gabaliņos. Arī sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Kaltā sakarsē eļļu un viegli apcep dārzeņus, līdz tie kļūst mīksti. Tad pievieno etiķi un garšvielas un vēl mazliet pasautē. Beigās pieber cukuru, vēlreiz uzkarsē. Ievārījumu pilda tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā.