RECEPTE: Balto sparģeļu krēmzupa ar garnelēm

© Leonīds Gusevs

SASTĀVDAĻAS: 8 sparģeļi 12 vārītas tīģergarneles 2 ēdamkarotes sviesta 2 ēdamkarotes miltu pusglāze piena 1 olas dzeltenums sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

1. Sparģeļiem nogriež cietos galus, nomizo un 15–20 minūtes vāra apmēram vienā litrā ūdens, tad nokāš.

2. Citā katliņā sakarsētā sviestā viegli brūnus apcep miltus, maisot pielej sparģeļu novārījumu un pienu, uzvāra.

3. Sparģeļus sagriež gabalos, liek šķidrumā, pievieno sāli, piparus un šķipsniņu cukura. Vāra vismaz 10 minūtes, tad visu sablendē vai izberž caur sietu.

4. Olu dzeltenumu viegli sakuļ, iemaisa virumā un uzkarsē, bet neuzvāra, citādi olas dzeltenums sadalīsies.

5. Krēmzupā pasniedzot liek tīģergarneles un pasniedz kopā ar grauzdiņu maizi.