RECEPTE: Pi­kan­tā ķir­bju zu­pa

© Leonīds Gusevs

Pi­kan­tā ķir­bju zu­pa.

Pi­kan­tā ķir­bju zu­pa

NE­PIE­CIE­ŠAMS:

500 g ķir­bju

vie­na ka­ro­te svies­ta

mil­ti aiz­da­ram

cu­kurs

sāls

eti­ķis pēc garš­as

dil­les

es­tra­gons

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

Ķir­bi sa­griež ga­ba­li­ņos, sau­tē pus­lit­rā ūdens, kam pie­vie­nots sāls, tad no­kāš, ķir­bja ga­ba­li­ņus iz­rī­vē caur sie­tu. Sa­ga­ta­vo uz pan­nas aiz­da­ru no svies­ta un mil­tiem, pie­vie­no ķir­bju bie­ze­nim. Vē­la­ma­jam bie­zu­mam pie­lej vā­rī­tu ūde­ni, vi­su uz­vā­ra, pēc garš­as pie­vie­no garš­vie­las un smal­ki sa­griez­tus za­ļu­mus. Pa­sniedz ar ma­zos ga­ba­li­ņos sa­griez­tu un sa­cep­tu spe­ķi un rupj­mai­zes sau­si­ņiem.