RECEPTE: Spinātu krēmzupa

© Leonīds Gusevs

SASTĀVDAĻAS: 500 g spinātu 2 nomizoti kartupeļi 1 purava baltā daļa 1 sīpols 1 ķiploka daiviņa 750 ml dārzeņu buljona 0,5 l salda krējuma nedaudz baltvīna sāls pipari muskatrieksts

PAGATAVOŠANA:

  1. Zupas katlā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un puravu. Sautē, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
  2. Pievieno kartupeļus, baltvīnu un spinātus, apmaisa. Pievieno buljonu un vāra, līdz kartupeļi mīksti.
  3. Visu sablendē, pēc garšas pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  4. Izkāš caur sietu un atkal lej katlā, pievieno saldo krējumu, uzsilda līdz pirmajam burbulim, bet nevāra.
  5. Pasniedz ar sieru vai grauzdiņiem.