SASTĀVDAĻAS:
500 g spinātu
2 nomizoti kartupeļi
1 purava baltā daļa
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
750 ml dārzeņu buljona
0,5 l salda krējuma
nedaudz baltvīna
sāls
pipari
muskatrieksts
PAGATAVOŠANA:
- Zupas katlā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un puravu. Sautē, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
- Pievieno kartupeļus, baltvīnu un spinātus, apmaisa. Pievieno buljonu un vāra, līdz kartupeļi mīksti.
- Visu sablendē, pēc garšas pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
- Izkāš caur sietu un atkal lej katlā, pievieno saldo krējumu, uzsilda līdz pirmajam burbulim, bet nevāra.
- Pasniedz ar sieru vai grauzdiņiem.