RECEPTE: Kūpinātu zivju krēmzupa

© Leonīds Gusevs

SASTĀVDAĻAS: 400 g karsti kūpinātu zivju filejas 0,5 l piena 4 kartupeļi 700 ml dārzeņu vai vistas buljona 1 ēdamkarote sviesta 2 puravi ½ tējkarote kumīna graudu pipari 1 lauru lapa sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

  1. Katliņā liek zivju filejas, pievieno piparus, lauru lapas, pārlej ar buljonu un pienu.
  2. Uzvāra un uz ļoti mazas uguns lēni karsē, līdz zivis izkusušas. Zivis no šķidruma uzmanīgi izņem.
  3. Sakarsētā sviestā aptuveni 10 minūtes lēni izsautē ripiņās sagrieztus puravus. Kad tie jau mīksti, nedaudz palielina karstumu un pievieno kumīnu. Apcep, līdz kumīns sāk smaržot.
  4. Puraviem pievieno nomizotus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, pārlej ar šķidrumu, kur vārījās zivis, un lēni vāra aptuveni 20 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.
  5. Kādu gabaliņu vārītās zivs filejas var atstāt rotāšanai, pārējo kopā ar kartupeļiem un puraviem sablendē, virumam pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  6. Pasniedzot krēmzupā var likt zaļumus, vārītas zivs filejas gabaliņu, citrona šķēlīti.