SASTĀVDAĻAS:
400 g karsti kūpinātu zivju filejas
0,5 l piena
4 kartupeļi
700 ml dārzeņu vai vistas buljona
1 ēdamkarote sviesta
2 puravi
½ tējkarote kumīna
graudu pipari
1 lauru lapa
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA:
- Katliņā liek zivju filejas, pievieno piparus, lauru lapas, pārlej ar buljonu un pienu.
- Uzvāra un uz ļoti mazas uguns lēni karsē, līdz zivis izkusušas. Zivis no šķidruma uzmanīgi izņem.
- Sakarsētā sviestā aptuveni 10 minūtes lēni izsautē ripiņās sagrieztus puravus. Kad tie jau mīksti, nedaudz palielina karstumu un pievieno kumīnu. Apcep, līdz kumīns sāk smaržot.
- Puraviem pievieno nomizotus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, pārlej ar šķidrumu, kur vārījās zivis, un lēni vāra aptuveni 20 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.
- Kādu gabaliņu vārītās zivs filejas var atstāt rotāšanai, pārējo kopā ar kartupeļiem un puraviem sablendē, virumam pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Pasniedzot krēmzupā var likt zaļumus, vārītas zivs filejas gabaliņu, citrona šķēlīti.