RECEPTES: Plovs ar bul­gu­ru

© Leonīds Gusevs

Veselīga un neparasta recepte.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

1 glā­ze bul­gu­ra

2 glā­zes ūdens vai bul­jo­na

500 g vis­tas fi­le­jas

2 sī­po­li

2 ķip­lo­ka dai­va

pa­liels bur­kāns

sar­ka­nā pap­ri­ka

2 ēdam­ka­ro­tes to­mā­tu pas­tas

pē­ter­sī­ļi

sviests

eļ­ļa cep­ša­nai

 

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

  1. Ne­lie­lā svies­ta dau­dzu­mā ap­cep bul­gu­ru, līdz jū­tams riek­stu aro­māts.
  2. Pan­nā ne­lie­lā eļ­ļas dau­dzu­mā ap­cep sa­smal­ci­nā­tus sī­po­lus, pēc tam pie­vie­no ga­ļu, pā­rē­jos dār­ze­ņus un to­mā­tu pas­tu. Sau­tē, līdz dār­ze­ņi mīk­sti.
  3. Dār­ze­ņiem pie­vie­no bul­gu­ru, pie­lej 2 glā­zes ūdens vai bul­jo­na, pie­vie­no sī­ki sa­smal­ci­nā­tas ķip­lo­ka dai­vi­ņas, vi­su sa­mai­sa un sau­tē ap­tu­ve­ni 10 mi­nū­šu. Kad plovs no­celts no uguns, vis­maz pus­stun­du tam ļauj at­pūs­ties.
  4. Pirms pa­snieg­ša­nas pie­vie­no smal­ki ka­pā­tus pē­ter­sī­ļus.

Latvijā

Iespējamais Krievijas specdienesta darbinieks Aleksejs Stovbuns, kurš Latvijā tika pieķerts vienā no Valsts drošības dienesta izmeklēšanām, bijis aktīvi iesaistīts kontaktos ar Itālijas labējā spārna politiķiem, atsaucoties uz ukraiņu politologa veiktu pētījumu, vēsta LTV raidījums “de facto”. Par pierādījumiem kalpo gan fotogrāfijas, gan Stovbuna ziņojumi. Viens no publicētajiem dokumentiem attiecas arī uz Latviju, kur Stovbuns, kurš parakstās kā “Erudīts”, atstāsta sarunu ar informācijas avotu Latvijā vārdā “Finansists”.

Svarīgākais