SASTĀVDAĻAS:
25 nelobītas ķiploka daiviņas
25 lobītas ķiploka daiviņas
4 vidēji lieli sīpoli
2 ēdamkarotes olīveļļas
50 g sviesta
neliels gabaliņš svaiga ingvera
sauja svaiga timiāna
600 ml dārzeņu buljona
100 ml kokosriekstu piena
½ tējkarotes Kajennas piparu
1 citrons
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA:
- Nelobītās ķiploka daivas liek pannā, uzlej olīveļļu, apkaisa ar sāli un izmaisa. Pannu nosedz ar vāku vai foliju, liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep pusstundu.
- Pa to laiku notīra un smalki sagriež sīpolus, ingveru, timiānu, otru daļu ķiploka daiviņu. Ķiplokus ieliek atsevišķā bļodiņā.
- Katliņā, kur vārīsies zupa, izkausē sviestu un liek sutināties sasmalcinātos sīpolus, ingveru un zaļumus – visu apkaisa ar Kajennas pipariem. Sautē, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi, tad pievieno sasmalcinātos ķiplokus un visu sautē vēl kādas trīs minūtes. Katlu noņem no uguns, pārbauda ķiploku gatavību cepeškrāsnī.
- Citā katliņā uzvāra dārzeņu buljonu. Ķiplokus izņem no cepeškrāsns, nedaudz padzesē, izloba un to mīkstumus pievieno dārzeņiem katliņā.
- Karsto buljonu uzlej dārzeņiem un visu strauji uzvāra, tad uguni samazina un karsē vēl 5–10 minūtes.
- Zupu noņem no uguns un sablendē. Pievieno kokosriekstu pienu un liek atpakaļ uz uguns, visu vēlreiz uzvāra. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pasniedzot katrā šķīvī iespiež nedaudz citrona sulas.