ēdiens

22.okt 2014
Katra čakla namamāte cenšas sarūpēt ziemas krājumus. Šoreiz piedāvājam izmēģināt sa­lā­tus no ka­ba­čiem ko­re­jie­šu gau­mē.
22.okt 2014
"Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Savā virtuvē pieturos pie klasiskām vērtībām – tā kā nepazūd klasiskā mūzika, domāju, ka nepazudīs arī klasiskie ēdieni," pauž latvisku tradīciju caurvītā restorāna Rīgas atslēga (Key to Riga) šefpavāre Gunita Rolova. Viņa uzskata, ka no recepšu pūralādes ir jāvelk ārā aizmirstas lietas un jāpielāgo tās mūsdienu garšām.
22.okt 2014
Gādājot pārtikas produktus, ir svarīgi, lai tie būtu maksimāli svaigi, ekoloģiski tīri un veselīgi. Kā ir ar liellopa gaļu? Vai tā, ko pērkam veikalā vai tirgū, atšķiras no gaļas, ko var iegādāties zemnieku tirdziņos vai kādā no bioloģiski audzēto pārtikas produktu veikaliem? Skaidro un receptes piedāvā restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
21.okt 2014
Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota lielam cilvēku skaitam (piemēram, ballītēm).
21.okt 2014
Mā­jās ga­ta­vo­ti kon­ser­vi zie­mai no­teik­ti būs gar­šī­gā­ki ne­kā tie, ku­rus var at­rast vei­ka­lu plauk­tos. At­ver bur­ci­ņu, un no tās uz­vir­mo va­sa­ras aro­māts. Gal­ve­nais, ka sa­lā­tus var ga­ta­vot da­žā­dus, un arī vēl ok­tob­rī var pa­spēt uz­burt ko gar­du no ru­dens ra­žas – ka­ba­čiem, ķir­bjiem, sal­da­jiem pi­pa­riem, bur­kā­niem, sī­po­liem, kā­pos­tiem, spi­nā­tiem, bie­tēm un ci­tiem dār­ze­ņiem. Dār­ze­ņu sa­lā­ti zie­mai – tas ir arī lie­lisks veids, kā sa­gla­bāt or­ga­nis­mam va­ja­dzī­gos vi­ta­mī­nus. No dār­ze­ņiem var pa­ga­ta­vot gan tra­di­ci­onā­lus sa­lā­tus, gan kā­du mo­der­nā­ku va­ri­āci­ju, pie­mē­ram, sald­skā­bi asu pie­de­vu vai uz­ko­du – čat­ni­ju, kam ir in­die­šu iz­cel­sme un ku­ra sa­stā­vā pa­ras­ti ir daudz garš­vie­lu un in­gvers. Vēl viens no va­ri­an­tiem – sa­rū­pēt dār­ze­ņu kon­ser­vus zu­pai, lai, ga­ta­vo­jot šā­du mal­tī­ti, ie­tau­pī­tu lai­ku. Pa­mat­mai­sī­ju­mu zu­pai var pa­ga­ta­vot uni­ver­sā­lu – no bur­kā­niem, sī­po­liem, bie­tēm un pē­ter­sī­ļa sak­nes, lai tas bū­tu pie­mē­rots jeb­ku­rai zu­pai – bor­ščam, ra­soļ­ņi­kam, bie­šu un ci­tām.
20.okt 2014
Ķirbis labi sader ar kūpinātu gaļu ­ bekonu, šķiņķi un citiem kūpinājumiem.
17.okt 2014
Variācija par pudiņu tēmy.
15.okt 2014
Ar dažādu krāsu konfektēm – marmelādi mēdz rotāt kūkas, tortes, kēksus un kliņģerus, to pievieno desertam vai saldummīļi izbauda pie tējas vai kafijas. Saldo gardumu var izmantot kanapē maizītēm, to papildinot ar sieru, citrona šķēli un olīvām. Marmelādi gatavo no augļiem, kam pievieno pektīnu, cukuru un dažādas piedevas – augļu sulas, želatīnu vai agaru.
14.okt 2014
Lai garos ziemas vakarus varētu pavadīt jaukā draugu kopmānijā, rudenī der savlaicīgi parūpēties par cienastu.
13.okt 2014
Variācija par tomātu temu
10.okt 2014
Pie­dā­vā res­to­rā­na Rī­gas at­slē­ga šef­pa­vā­re Gun­ta Ro­lo­va.
10.okt 2014
Zupas mēdz būt ne tikai karstas un ar kūpošu cūkgaļas šķēli, bet arī aukstas, pasniegtas ar jūras veltēm. Turklāt - tomāti lieliski noder gan karstai, gan aukstai variācijai par zupām.
10.okt 2014
Jauna, interesanta recepte noteikti ir tā vērta, lai to nekavējoties izmēģinātu un ieteiktu arī draugiem.
9.okt 2014
Gardēžu priekam - jauna variācija par labi zinamu tēmu.
9.okt 2014
Kaut arī kvi­no­ju ta­gad var no­pirkt gan­drīz kat­rā vei­ka­lā, dau­dziem tas jo­pro­jām ir svešs, ne­zi­nāms un vēl ne­pa­gar­šots pār­ti­kas pro­dukts. Tie­sa, lē­ta kvi­no­ja nav, ta­ču vēr­tī­ga gan – ne vel­ti pa­sau­lē ie­rin­do­ta starp su­per­pro­duk­tiem, kas da­ra brī­nu­mus.
8.okt 2014
Iepazīstam interesantas variācijas par tomātu tēmu.
7.okt 2014
Tiem, kuriem garšo tomāti, vienmēr būs interesanti uzzināt jaunas variācijas par labi zināmām tēmām.
26.sep 2014
Padomi pikantām garšām jūsu virtuvē.
25.sep 2014
Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais.
24.sep 2014
Labam noskaņojumam un garšas kārpiņu iepriecināšanai piedāvājam gardu recepti.