Variācija par zaļo zirnīšu tēmu - ēdienus svētkiem un ikdienai piedāvā Sintija MIKSONE (kafejnīca Loja).
Cūkgaļas kotletes ar zirnīšu sautējumu
Sastāvdaļas kotletēm:
500 g cūkgaļas vai 250 g cūkgaļas un
250 g liellopu gaļas
3 olas
2–3 pienā izmērcētas baltmaizes šķēles
2 nelieli, sīki sagriezti sīpoli
sāls, ķimenes un pipari pēc garšas
puse paciņa krējuma
eļļa cepšanai
Pagatavošana: malto gaļu rūpīgi samīca ar olām, baltmaizi, sīpoliem, krējumu un garšvielām. Ar mitrām rokām izveidotas kotletītes karstā eļļā cep zeltaini brūnas.
Sastāvdaļas sautējumam:
1 bundžiņa konservētu zaļo zirnīšu
2 sīki sagriezti sīpoli
2 gabaliņos sagriezti burkāni
100 ml gaļas buljona
1 ēdamkarote miltu, puse citrona sulas
puse paciņas sviesta cepšanai
sāls un malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana: sakarsētā sviestā maisot apcep sīpolus. Pieliek burkānus un turpina 5 minūtes sautēt. Uzkaisa miltus un garšvielas. Iemaisa buljonu un zem vāka sautē vēl dažas minūtes. Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus un krējumu. Iespiež citrona sulu un ļauj sautējumam uzmest burbuli.
Gaļas salāti ar zaļajiem zirnīšiem
Sastāvdaļas (4 porcijām):
4 vidēji lieli kartupeļi, 4 vārītas olas
pusžāvēta vai vārīta desa (daudzums pēc izvēles)
4–5 marinēti gurķi
1 bundžiņa zaļo zirnīšu
majonēze, sinepes, sāls un pipari
Pagatavošana: kartupeļus, desu un gurķus sagriež. Olas vai nu rupji sarīvē, vai arī sagriež. Pievieno zaļos zirnīšus un pielej arī nedaudz zirnīšu šķidruma. Majonēzē pēc garšas iemaisa sinepes, sāli un piparus.