RECEPTE: Zaļo zirnīšu akcents ēdienos

© Dmitrijs SUĻŽICS

Variācija par zaļo zirnīšu tēmu - ēdienus svētkiem un ikdienai piedāvā Sintija MIKSONE (kafejnīca Loja).

Cūkgaļas kotletes ar zirnīšu sautējumu

Sastāvdaļas kotletēm:

500 g cūkgaļas vai 250 g cūkgaļas un

250 g liellopu gaļas

3 olas

2–3 pienā izmērcētas baltmaizes šķēles

2 nelieli, sīki sagriezti sīpoli

sāls, ķimenes un pipari pēc garšas

puse paciņa krējuma

eļļa cepšanai

Pagatavošana: malto gaļu rūpīgi samīca ar olām, baltmaizi, sīpoliem, krējumu un garšvielām. Ar mitrām rokām izveidotas kotletītes karstā eļļā cep zeltaini brūnas.

Sastāvdaļas sautējumam:

1 bundžiņa konservētu zaļo zirnīšu

2 sīki sagriezti sīpoli

2 gabaliņos sagriezti burkāni

100 ml gaļas buljona

1 ēdamkarote miltu, puse citrona sulas

puse paciņas sviesta cepšanai

sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana: sakarsētā sviestā maisot apcep sīpolus. Pieliek burkānus un turpina 5 minūtes sautēt. Uzkaisa miltus un garšvielas. Iemaisa buljonu un zem vāka sautē vēl dažas minūtes. Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus un krējumu. Iespiež citrona sulu un ļauj sautējumam uzmest burbuli.

Gaļas salāti ar zaļajiem zirnīšiem

Sastāvdaļas (4 porcijām):

4 vidēji lieli kartupeļi, 4 vārītas olas

pusžāvēta vai vārīta desa (daudzums pēc izvēles)

4–5 marinēti gurķi

1 bundžiņa zaļo zirnīšu

majonēze, sinepes, sāls un pipari

Pagatavošana: kartupeļus, desu un gurķus sagriež. Olas vai nu rupji sarīvē, vai arī sagriež. Pievieno zaļos zirnīšus un pielej arī nedaudz zirnīšu šķidruma. Majonēzē pēc garšas iemaisa sinepes, sāli un piparus.

Latvijā

18. novembris aizvadīts, valsts karogi vairumam ēku jau noņemti, lai atkal plīvotu nākamajos svētkos vai atceres dienās. Lai no cik izturīga auduma karogs ir šūdināts, agrāk vai vēlāk nāksies to nomainīt. Bet ko darīt ar lietošanai vairs nederīgu Latvijas karogu? To skaidro 360TV ziņas “Ziņneši”.

Svarīgākais