RECEPTE: Garš­au­gu pan­kū­kas ar kū­pi­nā­tu la­si

© Leonīds Gusevs

Garš­au­gu pan­kū­kas ar kū­pi­nā­tu la­si.

 

SA­STĀV­DA­ĻAS (6 por­ci­jām):

pan­kū­kām: 2 olas

     200 g mil­tu

     500 ml pie­na

     spi­nā­ti, pē­ter­sī­ļi, dil­les

     sāls, cu­kurs pēc gar­šas

pil­dī­ju­mam: 200 g krēm­sie­ra

       400 g auk­sti kū­pi­nā­ta la­ša

       1 liels svaigs gur­ķis

       1 tēj­ka­ro­te mār­rut­ku

       100 g ru­ko­las

       lo­ci­ņi pēc vēl­mes

pie­de­vām: 6 pai­pa­lu olas

    12 gab. ķir­što­mā­tu

    6 re­dī­si

    1 ne­liels ša­lo­tes sī­pols

    6 tēj­ka­ro­tes la­ša ik­ru

     kres­sa­lā­ti

     ķip­loks, ti­mi­āns, olīv­eļ­ļa

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

  1. Ga­ta­vo pan­kū­kas: pie­nu blen­de­rē ar spi­nā­tiem un garš­au­giem, līdz ie­gūst ko­ši za­ļu, aro­mā­tis­ku pie­nu. Iz­kāš caur sie­tu.
  2. Olas ar cu­ku­ru un sā­li sa­pu­to, pie­vie­no mil­tus un kār­tī­gi sa­mai­sa. Ie­pu­to pie­na ma­su, līdz ie­gūst vien­da­bī­gu pan­kū­ku mik­lu.
  3. Cep pan­kū­kas ti­kai no vie­nas pus­es.
  4. Ga­ta­vo pil­dī­ju­mu: krēm­sie­ru sa­pu­to ar mār­rut­kiem un smē­rē pan­kū­kai iek­šē­jo pus­i (to, ku­ra ti­ka cep­ta) līdz pat ma­lām.
  5. Stie­nī­šos sa­griez­to gur­ķi, kū­pi­nā­to la­si, ru­ko­lu un lo­ci­ņus ie­tin pan­kū­kā. Sa­griež 3 centi­met­ru rul­lī­šos.
  6. Sa­ga­ta­vo pie­de­vas: pai­pa­lu olas liek ver­do­šā ūde­nī un vā­ra 2 mi­nū­tes un 40 se­kun­žu, tad strau­ji at­dze­sē le­dus ūde­nī.
  7. Ķir­što­mā­tus pār­griež uz pus­ēm, pie­vie­no sā­li, pi­pa­rus, olīv­eļ­ļu, ķip­lo­ku un ti­mi­ānu. Cep ce­peš­krās­nī 90 grā­du tem­pe­ra­tū­rā 2–3 stun­das.
  8. Svai­gus dār­ze­ņus (gur­ķus, sī­po­lus, re­dī­sus, kres­sa­lā­tus) plā­ni sa­griež.

    Pan­kū­kas pa­sniedz ar pai­pa­lu olām, dār­ze­ņiem, ik­riem un vī­ti­nā­tiem ķir­što­mā­tiem.

Svarīgākais