ēdiens

28.mar 2015
Ja ledusskapī var atrast konservētu tunci un pupiņas, gardus salātus var uzmeistarot piecās minūtēs.
26.mar 2015
Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru paredzēti īstam garšas baudījumam.
26.mar 2015
Siltie bulgura salāti ar daudzveidīgu dārzeņu piedevu būs īsts atradums tiem, kam neatņemama ikdienas sastāvdaļa ir cukura diabēts.
20.mar 2015
Greipfrūts ir atzīts par vienu no piemērotākajiem augļiem ceļā uz svara samazināšanu, jo aptuveni 90% no tā svara veido ūdens. Tas garšo labi kopā ar banānu un medu. Saldā ēdiena pagatavošana aizņems apmēram 5 minūtes. Apēdot vienu porciju, tiks uzņemtas 122 kalorijas.
20.mar 2015
Divas trešdaļas jeb 70% Latvijas iedzīvotāju uzturā regulāri lieto pusfabrikātus, secināts Latvijas iedzīvotāju ēšanas un gatavošanas paradumu pētījumā, ko veicis uzņēmums SIA "Rimi Latvia" sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS.
20.mar 2015
Vir­ziņ­kā­pos­tu iz­man­to­ja­mā da­ļa uz­tu­rā ir ne­iz­plau­ku­sī zied­ko­pa – gal­vi­ņa. Šie kā­pos­ti uz­tur­vēr­tī­bas zi­ņā ir vēr­tī­gā­ki par gal­viņ­kā­pos­tiem, jo sa­tur vai­rāk vi­ta­mī­nu un mi­ne­rāl­vie­lu – se­viš­ķi kā­li­ju, fos­fo­ru, kal­ci­ju un dzel­zi. Tie ir vieg­li sa­gre­mo­ja­mi, jo sa­tur maz šķiedr­vie­lu, tā­pēc tos uz­ska­ta par di­ētis­ku pro­duk­tu. Vir­ziņ­kā­pos­tus dē­vē arī par Sa­vo­jas kā­pos­tiem. At­šķi­rī­bā no ci­tiem kā­pos­tiem tie iz­ce­ļas ar mai­gu garš­u, aro­mā­tu un su­lī­gu­mu. Iz­skats tiem ir ga­na pie­vil­cīgs un in­te­re­sants – ar kro­ko­tām za­ļām la­pām. Dau­dzi pa­vā­ri tos uz­ska­ta par kā­pos­tu nr. 1, jo ga­ta­vo­jot nav jū­ta­ma kā­pos­tiem rak­stu­rī­gā smar­ža un ēdie­nu klāsts ir ļo­ti daudz­vei­dīgs.
16.mar 2015
Ātri pagatavojams našķis
14.mar 2015
Brokoļi ir bagāti vitamīniem, augstu šķiedrvielu saturu un zemu kaloriju daudzumu, bet proteīniem bagātās olas dod ilgstošu sāta sajūtu. Vienas porcijas uzturvērtība: 390 kalorijas.
14.mar 2015
Ideja brokastīm.
13.mar 2015
Garda uzkoda.
7.mar 2015
Spāņu kulta ēdiens paelja tīri labi piestāv arī latvieša vēderam, ir tikai viens «bet»... Spāņi paelju nekad negatavo tāpat vien. Tas ir ēdiens, kas krāšņo jebkuru svētku vai nesteidzīgu brīvdienu ēdienreizi, kad gribas sevi un savus mīļos palutināt ar ko vairāk par ierastu maltīti no ikdienišķiem produktiem. Vēl kāds sīkums, ko mums vajadzētu pārņemt no spāņiem. Parasti ir tā: gaidot ciemiņus, latviešu saimniece viena pati visu dienu ņemas griezdama, cepdama un vārīdama, bet, kad jāsāk dzīves svinēšana, vairs nav spēka... Spāņi savu paelju parasti gatavo kopā ar viesiem – visiem taču jautrāk, vieglāk un ātrāk!
6.mar 2015
Žāvēti augļi vienlīdz labi noder aizņemtajiem un garlaikotajiem, fiziski aktīvajiem un dīvānā zvilnētājiem, pavārmākslas meistariem un tiem, kurus virtuvē labāk neielaist. Iespējas patiešām plašas: ēst vienkārši tāpat, likt kompotā, ziemīgā tējā vai karstvīnā, cept kēksus, pudiņus un augļu maizes, pievienot gaļas un dārzeņu ēdieniem, sacepumiem, sautējumiem vai dažnedažādiem virumiem. Nereti dzirdam arī aicinājumu neveselīgos saldumus aizstāt ar žāvētiem augļiem – dabas dotām konfektēm.
5.mar 2015
Mazkaloriju ēdienus var uzskatīt par lielisku alternatīvu mokošām diētām, lai zaudētu lieko svaru, un stingri noteiktam ēšanas režīmam, jo kāpēc gan piespiedu kārtā vajadzētu darīt pāri savam organismam. Izvēloties mazkaloriju ēdienus ikdienā, arī var panākt to, ka liekos kilogramus zaudēsi.
4.mar 2015
Ideja gardai maltītei.
3.mar 2015
Labu apetīti!
28.feb 2015
Garda zupa.