Nav daudzveidīgu mērcīšu Lieldienu olu groza pievārēšanai, nav pašu Lieldienu! Lai gluži bez svētkiem ar neiztrūkstošajām olu kaujām nepaliktu, atliek vien nedaudz pacensties un sarūpēt vismaz trīs dažādas un ļoti apetelīgas mērcītes. Tas nudien nav grūti.
Pildītas olas var pagatavot un rotāt ļoti daudzveidīgi. Visam kopīgais – uz pusēm pārgriezta cieti vārīta ola, taču viducīša sastāvdaļu kompozīcija, tāpat kā garša katrai pusītei, protams, citāda.
Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura māksliniece Inga Pūce aicina šogad krāsotās Lieldienu olas izmantot galda rotāšanai un piedāvā viegli pagatavojamu un neierastu brokastu ēdienu receptes svētku cienastam - kraukšķīgo bageti ar sparģeļiem un Benedikta olu, plātsmaizi “Vēršacs” un vieglo ananāsu pashu desertam.
Ne tikai uzdzīves "Mekā" Vecrīgā un Rīgas centrā iespējams labi paēst vai pasēdēt un nobaudīt kafiju. Piedāvājam iepazīties ar dažām jaukām vietā, kur paēst vai pasēdēt tepat tuvajā Pārdaugavā!
Greipfrūts ir atzīts par vienu no piemērotākajiem augļiem ceļā uz svara samazināšanu, jo aptuveni 90% no tā svara veido ūdens. Tas garšo labi kopā ar banānu un medu. Saldā ēdiena pagatavošana aizņems apmēram 5 minūtes. Apēdot vienu porciju, tiks uzņemtas 122 kalorijas.
Divas trešdaļas jeb 70% Latvijas iedzīvotāju uzturā regulāri lieto pusfabrikātus, secināts Latvijas iedzīvotāju ēšanas un gatavošanas paradumu pētījumā, ko veicis uzņēmums SIA "Rimi Latvia" sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS.
Virziņkāpostu izmantojamā daļa uzturā ir neizplaukusī ziedkopa – galviņa. Šie kāposti uzturvērtības ziņā ir vērtīgāki par galviņkāpostiem, jo satur vairāk vitamīnu un minerālvielu – sevišķi kāliju, fosforu, kalciju un dzelzi. Tie ir viegli sagremojami, jo satur maz šķiedrvielu, tāpēc tos uzskata par diētisku produktu. Virziņkāpostus dēvē arī par Savojas kāpostiem. Atšķirībā no citiem kāpostiem tie izceļas ar maigu garšu, aromātu un sulīgumu. Izskats tiem ir gana pievilcīgs un interesants – ar krokotām zaļām lapām. Daudzi pavāri tos uzskata par kāpostu nr. 1, jo gatavojot nav jūtama kāpostiem raksturīgā smarža un ēdienu klāsts ir ļoti daudzveidīgs.
Brokoļi ir bagāti vitamīniem, augstu šķiedrvielu saturu un zemu kaloriju daudzumu, bet proteīniem bagātās olas dod ilgstošu sāta sajūtu. Vienas porcijas uzturvērtība: 390 kalorijas.