Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece
SASTĀVDAĻAS:
2 olas
1 ēdamkarote cukura
1 glāze piena
1 glāze kviešu miltu
šķipsniņa sāls
1 tējkarote vaniļas cukura
1 ēdamkarote degvīna
rapšu eļļa fritēšanai
pūdercukurs
PAGATAVOŠANA:
Eļļu ielej katliņā un karsē (nedrīkst ļaut eļļai uzvārīties!). Eļļā ievieto cepumu metāla formiņu – lai rozītes eļļā varētu fritēt, cepumu formai jābūt uzkarsušai. Olas ar cukuru un šķipsniņu sāls labi sakuļ, pievieno vaniļas cukuru, degvīnu, pienu, miltus un kuļ, līdz izveidojas viendabīga, pašķidra, saldajam krējumam līdzīga masa. Sakarsušo formiņu izņem no eļļas, notecina, veikli iemērc gatavajā mīklā nedaudz pāri pusei. Rozīti iemērc karstajā eļļā gandrīz līdz trauka dibenam (bet nepieskaroties) un fritē dažas sekundes, līdz kļūst zeltaina. Formiņu ar jau gatavo rozīti izņem no eļļas, ar dakšiņas palīdzību nokrata no formiņas un novieto uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa. Atdzisušas rozītes pārkaisa ar pūdercukuru.
PADOMS
• Vislabāk izmantot dziļu trauku ar mazu sildvirsmu.
• Līdz nākamā cepuma cepšanai formiņu tur eļļā, jo tai visu laiku jābūt karstai.
• Pirms katras mērkšanas mīklā no eļļas izņemto formiņu nokrata, lai eļļa neiepilētu mīklā.