RECEPTE: Krējumā vārītas olas

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS: 8 olas, 400 ml saldā krējuma, 2 lauru lapas, daži timiāna zariņi, sadiedzēti kressalāti, maizes grauzdiņi, sāls, pipari

PAGATAVOŠANA: saldo krējumu uzvāra. Pievieno sāli, lauru lapas un timiānu. Karstajā masā ielaiž pa divām pārsistām olām, aptuveni divas minūtes lēni vāra. Ar putu karoti olas no krējuma izņem. Izvārītās olas liek porciju trauciņos, pārlej karsto krējumu, pārkaisa piparus. Dekorē ar timiānu, kressalātiem. Bauda ar maizes grauzdiņiem.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais