RECEPTE: Mājas cepumi - riekstiņi

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece

SASTĀVDAĻAS:

0,5 kg kulinārijas margarīna

2–3 olas

200 g cukura

0,5 kg majonēzes

milti uz aci

vārīts kondensētais piens vai vārīts krēms riekstiņu pildīšanai

PAGATAVOŠANA: bļodā sajauc cukuru ar majonēzi. Uz rupjās rīves sarīvē margarīnu un piejauc to bļodas saturam. Pieber miltus, lai mīcot veidotos viendabīga, vidēji cieta mīkla. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu liek ledusskapī. Cepumu formiņas iesmērē ar kādu taukvielu. Mīklu pilda formiņās, vidū atstājot nelielas iedobītes. Cep aptuveni 20–25 minūtes 180 grādu temperatūrā. Kad cepumi gatavi, ļauj tiem formiņās atdzist un tikai pēc tam izņem. Pilda ar kondensēto pienu, krēmu vai ko citu.

Izklaide

Daudzsološā latvju jaunā rokgrupa “Everet” klausītāju vērtējumam nodevusi savu jaunāko singlu “Kāpēc” un tam veltīto videoklipu, kas tapis sadarbībā ar kultūras namu “Atmoda”.

Svarīgākais