RECEPTE: Mājas cepumi - žagariņi

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece

SASTĀVDAĻAS:

6 olas

4 ēdamkarotes degvīna

milti uz aci

200 g skāba krējums

6 ēdamkarotes cukura

rapšu eļļa fritēšanai

pūdercukurs

PAGATAVOŠANA: traukā iesit olas, pievieno degvīnu, nedaudz uzputo, tad pievieno pārējos produktus un mīklu labi samīca, lai tā neliptu pie rokām. Mīklu plāni izrullē, ar mīklas nazi sagriež aptuveni 2 cm platās un apmēram 6 cm garās rombveida strēmelēs. Katrai strēmelītei tās vidū iegriež un vienu mīklas galu izver caur griezumu. Fritētājā ielej eļļu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Žagariņus saliek uz sieta un karstajā eļļā fritē, līdz cepumi kļūst zeltaini. Izņem, lieko eļļas daudzumu nosusina uz papīra salvetēm. Atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru.

Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.

Svarīgākais