Neikdienišķa maltīte.
SASTĀVDAĻAS:
450 g svaigu spinātu
5 vidēji lieli kartupeļi
2 ķiploka daiviņas
1 neliels sīpols
1 selerijas kāts
500 ml vistas buljona
200 ml saldā krējuma
eļļa cepšanai, sāls
PAGATAVOŠANA: sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sakapā. Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlēs. Selerijas kātu nomazgā, sagriež gabaliņos. Pannā apcep sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno kartupeļus, seleriju gabaliņus, cep vēl 5 minūtes. Pievieno buljonu. Uz lēnas uguns turpina vārīt, līdz kartupeļi mīksti. Spinātus noskalo un nosusina, nogriež kātus, sakapā un pievieno zupai. Pielej saldo krējumu. Uzvāra un noņem no plīts, sablendē, vēlreiz uzkarsē, pievieno sāli.