RECEPTE: Bez čaumalas vārīta ola ar lasi

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Neierastāka recepte ar olām

SASTĀVDAĻAS: 4 kārtainās mīklas kvadrātiņi, 4 olas, 4 mazsālīta vai kūpināta laša šķēles, sauja spinātu vai salātu lapu, ēd. k. etiķa, kaperi citrona šķēles, sāls, pipari

PAGATAVOŠANA: kārtainās mīklas kvadrātiņus (10 X 10 cm) cepeškrāsnī izcep. Katliņā uzvāra litru ūdens. Pievieno etiķi un nedaudz sāls. Nelielā bļodiņā vai tasē iesit olu. Uzvārītā ūdens vidū ar karoti vai dakšiņu iegriežot savērpj nelielu atvariņu un tajā ielaiž olu no trauciņa. Nevārot ūdeni turpina karsēt vēl pāris minūšu, līdz baltums ir sarecējis.

Ar putu karoti olu no ūdens uzmanīgi izņem. Tāpat rīkojas ar pārējām olām.

Olas liek uz salātu lapām, ko izklāj uz izceptajiem kārtainās mīklas kvadrātiņiem. Pārkaisa sāli un piparus. Virsū kārto laša šķēles, papildina ar citrona šķēlītēm un kaperiem.

Svarīgākais