RECEPTE: Klasiskais rasols

 
©Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Klasiska rasola recepte: ar vārītiem kartupeļiem un burkāniem, labu desu, zaļajiem zirnīšiem un pārējām sastāvdaļām.

SASTĀVDAĻAS:

5–6 vārīti kartupeļi, 3 vārīti burkāni, 3 vārītas olas, 500 g konservētu zaļo zirnīšu, 4–5 marinēti gurķi, 500 g doktora desas (vai 300 g žāvētas gaļas), 300 g skāba krējuma, 300 g majonēzes, tējkarote sinepju, sāls, pipari

PAGATAVOŠANA: novārītus un atdzesētus kartupeļus un burkānus atbrīvo no mizas, sagriež kubiņos un ber lielā traukā. Cieti vārītas olas noloba, arī sagriež nelielos kubiņos un pievieno trauka saturam. Smalki sagriež desu vai gaļu un marinētus gurķus, pievieno jau sagrieztajām sastāvdaļām. Konservētajiem zirnīšiem nolej šķidrumu, tos pieber un visu trauka saturu sajauc. Atsevišķā traukā sajauc krējumu, majonēzi un sinepes, pievieno sāli un piparus. Mērci pievieno sasmalcinātajiem produktiem, labi izmaisa un uz pāris stundām liek ledusskapī, lai savelkas garšas.