RECEPTE: Laša pastēte

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Vērts pamēģināt!

SASTĀVDAĻAS:

200 g auksti kūpināta laša šķēlīšu

350 g karsti kūpināta laša

250 g krēmsiera

1 ēd. k. citrona sulas

1 tējkarote mārrutku

saišķītis diļļu un loku, pipari

PAGATAVOŠANA: aptuveni 700 ml tilpuma veidni izklāj ar pārtikas plēvi. Veidnes dibenā liek dažus diļļu zariņus, tos pārklāj ar auksti kūpināta laša šķēlīšu gabaliņiem (tā būs pastētes virspuse!). Pārējo lasi rupji sasmalcina, pievieno sasmalcinātus lokus un dilles. Krēmsieram pievieno mārrutkus, citrona sulu, piparus, samaisa un pievieno kapātajam lasim. Masu sajauc, liek veidnē, nolīdzina, pārklāj ar plēves malām un uz dažām stundām noliek aukstumā. Pirms servēšanas izgāž no veidnes, noņem plēvi.

PADOMS

• Karsti kūpināta laša gaļu ir izdevīgi iegūt, atdalot to no lielveikalos vai tirgos lēti nopērkamajām laša ribām.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais