RECEPTE: Smilšu cepumi

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece

SASTĀVDAĻAS:

0,5 kg cūku tauku

0,5 kg skāba krējuma

0,5 kg cukura

olas

aptuveni 1 kg kviešu miltu

PAGATAVOŠANA: taukus, olas, cukuru un skābo krējumu samīca, pakāpeniski pievieno miltus un turpina mīcīt, līdz izveidojas stingra, viendabīga mīkla. Gaļas mašīnā iestiprina attiecīgu cepumu formiņu, mīklu liek gaļas mašīnā un maļ cepumus, tos izkārto uz pannas.

Pannu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep, kamēr cepumi kļūst zeltaini brūni. Vēl karstus cepumus sagriež vajadzīgajā garumā.

Izklaide

“Music Latvia”, “Music Estonia” un Lietuvas Mūzikas Biznesa asociācija oktobrī prezentēs pirmo Baltijas fokusa programmu “Ireland Music Week” (IMW) ietvaros. Programmā piedalīsies trīs mākslinieki – “Mariin k.” no Igaunijas, “Plié” no Lietuvas un Vultura no Latvijas, kā arī vairāk nekā 20 Baltijas mūzikas industrijas pārstāvju delegācija.

Svarīgākais