RECEPTE: Smilšu cepumi

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece

SASTĀVDAĻAS:

0,5 kg cūku tauku

0,5 kg skāba krējuma

0,5 kg cukura

olas

aptuveni 1 kg kviešu miltu

PAGATAVOŠANA: taukus, olas, cukuru un skābo krējumu samīca, pakāpeniski pievieno miltus un turpina mīcīt, līdz izveidojas stingra, viendabīga mīkla. Gaļas mašīnā iestiprina attiecīgu cepumu formiņu, mīklu liek gaļas mašīnā un maļ cepumus, tos izkārto uz pannas.

Pannu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep, kamēr cepumi kļūst zeltaini brūni. Vēl karstus cepumus sagriež vajadzīgajā garumā.

Izklaide

Kad saule iegūst spēku, daudzos cilvēkos strauji pieaug ceļošanas kāre. Tā maģiski velk viņus plašajā pasaulē. Četras zodiaka zīmes jau sen ir sakravājušas savus koferus un gaida savu šīs vasaras ceļojumu.

Svarīgākais