Dažai labai saimniecei šī recepte varbūt šķitīs savāda, taču tieši tāda tā atrodama 1935. gadā izdotajā Jaunajā pavārgrāmatā saimniecēm un zeltenēm.
SASTĀVDAĻAS:
500–600 g teļa gaļas cepeša, 8 kartupeļi, 3 skābēti gurķi, cieti vārītas olas, 2 sarkanās bietes, 2 siļķes, 1 sīpols, 5 baravikas vai šampinjoni, kaperi, mērcei: ēdamkarote vīna etiķa, 500 ml skāba krējuma, ēdamkarote sinepju
PAGATAVOŠANA: cepeti, vārītus un nomizotus kartupeļus, skābētus gurķus, novārītas bietes un cieti vārītas olas sagriež mazos kantainos gabaliņos. Ņem pienā izmērcētas un no asakām attīrītas siļķes, sīpolu un baraviciņas vai šampinjonus – tos visus atkal gluži smalki sakapā, drusku pieber maltus piparus, sajauc ar iepriekš minēto un pārlej ar zosti (mērci), kurai ņem pusstopu laba skāba krējuma, kam pielikta karote sinepju, divas karotes stipra vīna etiķa un pāris karošu kaperu. Visu viegli sajauc, liek piederīgā bļodā un garnē ar novārītām un rupji sarīvētām sarkanajām bietēm, cieti vārītām olām un kaperiem.
Ja patīk, vēl klāt var likt sardeles, medību gaļu vai nēģus.