LifeHacks.lv / Autori

27.aug
Mūsu āda dzīvo roku rokā ar gadalaikiem – vasarā tā cieš no saules un putekļiem, ziemā no sausuma un vēja, bet rudenī un pavasarī no krasām temperatūras maiņām. Tieši tāpēc ādas kopšanā sezonālas receptes ir lielisks risinājums - šis dabīgs skrubis ne tikai palīdz maigi attīrīt ādu, bet arī sniedz papildu labumu, ja izvēlamies sastāvdaļas, kas atbilst konkrētajam laikam.
26.aug
Dzērienu izvēle laikā, kamēr cenšaties zaudēt svaru, var būt mulsinoša un sarežģīta, jo ir daudz dezinformācijas. Vai drīkst dzert kaut ko citu, izņemot ūdeni, ja jūsu mērķis ir zaudēt svaru? Skaidro speciālisti no “EatingWell”.
25.aug
Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.
24.aug
Šī ir interesanta, aromātiska recepte, kas ir ideāla vasaras beigām, kad bumbieri ir pilnībā nogatavojušie. Tā ir ļoti piemērota kā piedeva gaļai vai kā uzkoda pie siera! Ar recepti dalās “Kitchn”.
23.aug
Rudens ir laiks, kad dabā notiek strauja pāreja no vasaras siltuma uz aukstākiem un sausākiem apstākļiem. Līdz ar sezonas maiņu, mūsu āda bieži piedzīvo izmaiņas - tā kļūst sausāka, jutīgāka un dažkārt pat parādās pirmās zvīņošanās pazīmes. Tā kā rudenī āda kļūst īpaši uzņēmīga pret ārējiem faktoriem, ir svarīgi pielāgot ādas kopšanas rutīnu, lai saglabātu tās veselību un mitrumu līdz pat ziemai. Šeit ir pieci vienkārši veidi, kā uzlabot savu ādas kopšanu, pārejot uz vēsākiem mēnešiem, kopā ar “health.com”.
22.aug
Ja meklējat ātri pagatavojamu, veselīgu un sildošu zupu, kas ne tikai būs ļoti garšīga, bet arī sniegs enerģiju un sasildīs, tad šī burkānu un ingvera zupa būs īstā! Burkāni ir lielisks A vitamīna avots, bet ingvers palīdz uzlabot gremošanu un dod siltumu. Šī zupa ir ideāla ātrai pusdienu vai vakariņu sagatavošanai - to var pagatavot tikai 20 minūtēs! Ar recepti dalās “exmple.com”.
21.aug
Dabīgās skaistumkopšanas pasaulē atkal un atkal atgriežas senas, pārbaudītas metodes, un viena no tām ir rīsu ūdens izmantošana matu kopšanā. Šī tradīcija nāk no Āzijas, kur sievietes jau gadsimtiem ilgi izmantojušas rīsu ūdeni, lai iegūtu garus, stiprus un spīdīgus matus, raksta “Healthline”.
20.aug
Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.
19.aug
Kad dzirdam vārdu “cukurs”, pirmā doma ir kūkas, saldumi vai kafija. Tomēr cukuram ir daudz vairāk pielietojumu, nekā šķiet – tas var kļūt par praktisku palīgu mājas darbos, skaistumkopšanā un pat dārzā! Lūk, daži pārsteidzoši un praktiski veidi, kā izmantot cukuru ārpus virtuves, kopā ar “Healthline.com”.
18.aug
Ikvienam ir gadījies – atver ledusskapi, bet tur esošās salātu lapas izskatās pavisam skumji. Kraukšķīgā svaiguma vietā tās ir kļuvušas mīkstas, savītušas un nešķiet piemērotas ēšanai. Tomēr nesteidzies tās izmest – ir kāds vienkāršs un pārbaudīts triks, kas ļauj atjaunot to sākotnējo kraukšķīgumu! Viss, kas Tev nepieciešams, ir bļoda ar aukstu ūdeni, ledus un citrona šķēlītes, iesaka “thekitchn”.
17.aug
Ceļojot starp valstīm, īpaši ar lidmašīnu, ir jāievēro stingri noteikumi. Parasti satraukumu sagādā šķidrumu pārvadāšanas ierobežojums, tomēr pastāv vēl viena stingra prasība, kas bieži tiek aizmirsta, un ir daudz nopietnāka, raksta “Express”.
16.aug
Kāre pēc marinētiem gurķiem var liecināt par veselības problēmām, raksta “Verywell Health”.
15.aug
Mitrums un nepatīkama smaka skapjos ir problēma, kas var sabojāt gan apģērbu, gan garastāvokli. Nav obligāti uzreiz skriet uz veikalu pēc dārgām smaku neitralizējošām kapsulām – palīgā var nākt pavisam vienkāršs produkts, kas droši vien jau atrodas jūsu virtuvē - tie ir rīsi! Ar ieteikumu dalās “apartmenttherapy.com”.
14.aug
Banānu miza bieži vien nonāk atkritumos vai kompostā, taču patiesībā tā ir daudz vērtīgāka, nekā šķiet. Tajā ir vitamīni, minerālvielas un dabīgas vielas, kas noder gan mājās, gan dārzā, gan personīgajā kopšanā. Pirms mizu “atvadāmies” kompostā, varam dot tai otru dzīvi, iesaka “healthline.com”.
13.aug
Karstās dienās nav nekā labāka par atdzesētu dzērienu! Ja ledus nav rokas stiepiena attālumā, mitrs papīra dvielis un saldētava ir vienkāršs un efektīvs veids, kā atsvaidzināt dzērienu vien dažu minūšu laikā.
12.aug
Zāļu tējas, kuras zaudējušas smaržu vai garšu, vai tām beidzies derīguma termiņš, ne vienmēr ir jāizmet. Pat pēc tam, kad aromāts vairs nav tik izteikts, tās var noderēt dažādos praktiskos veidos gan mājsaimniecībā, gan dārzā, iesaka “The Spruce”.
11.aug
Parastais ledus kokteiļos atdzesē, taču tajā pašā laikā arī atšķaida garšu. Jogurta ledus kubiņi ir gudrs un vienkāršs risinājums, lai dzērieni un ēdieni būtu ne tikai vēsi, bet arī krēmīgi un bagātīgāki! Ar idejām dalās “thekitchn.com”.
10.aug
Vasaras ziedi priecē acis tikai īsu brīdi, bet, ja vēlies to skaistumu paturēt ilgāk, saldētava var kļūt par pārsteidzoši efektīvu palīgu! Šī metode neprasa īpašu aprīkojumu un ir ļoti vienkārša. Ar idejām dalās “gardeningknowhow.com”.
9.aug
Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.
8.aug
Logu mazgāšana var šķist vienkārša sadzīves lieta, taču pieredzējušas saimnieces zina – izvēlētais brīdis var būtiski ietekmēt gan rezultātu, gan ieguldīto darbu. Ir dienas, kad stikli paliek bez švīkām, žūst ātri un tīri, bet ir dienas, kad, neskatoties uz pūlēm, rezultāts nav tik labs, kā gaidīts. Ar padomiem dalās “Good Housekeeping”.
7.aug
Virtuvē nereti radušies “atlikumi” – kartupeļu mizas, burkānu gali, kāpostu serdes – bieži vien bez domāšanas tiek izmesti atkritumos. Taču patiesībā tie var kļūt par pārsteidzoši vērtīgu resursu, ja izmantojam tos gudri – gan ēdiena gatavošanā, gan kompostēšanā. Ar idejām dalās “The Kitchn”.
6.aug
Mūsdienās, kad veikalu plaukti vai lūzt no specializētiem tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļiem, arvien vairāk cilvēku atgriežas pie vienkāršiem, lētiem un dabai draudzīgiem risinājumiem, ko izmantoja jau mūsu vecvecāki. Daudzas no šīm metodēm ilgu laiku tika uzskatītas par novecojušām, taču šobrīd tās piedzīvo īstu renesansi – gan finansiālu apsvērumu, gan ilgtspējas, gan veselības dēļ, raksta “treehugger.com”.