Domājot par brokastu ēdieniem, daudziem pirmais, kas nāk prātā, ir sviestmaizes, brokastu pārslas, putras vai olas. Ja jums ir apnikuši ierastie brokastu ēdieni, iesakām izmēģināt jaunu recepti - grieķu jogurtu ar piedevām!
Mūsdienās diabēts ir kļuvis par nopietnu sabiedrības veselības izaicinājumu, un tā attīstība bieži notiek nemanāmi, bez acīmredzamām pazīmēm. Kāpēc diabēta izplatība kļuvusi tik izteikta, kādi faktori veicina tā nemanāmo piezagšanos ikdienā, skaidro farmaceite Ksenija Lukjanova.
Tādā laikā kā šobrīd prasīt prasās, lai mājas būtu siltas. Ja ārā aiz loga valda aukstums un mājās esošie radiatori slikti silda, tad nepieciešams tērpties kārtu kārtās, lai justos labi. Pieredzējis santehniķis atklāj trīs padomus, kā rīkoties situācijā, ja mājās esošie radiatori slikti silda.
Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!
Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.
Melnā piektdiena ir kļuvusi par iepirkšanās svētkiem, kas vilina ar īpašām atlaidēm un it kā neatvairāmiem piedāvājumiem. Tomēr, lai šis laiks neizvērstos par nevajadzīgu pirkumu maratonu ar liekiem izdevumiem, būtiski ir iepirkties pārdomāti.
Olbaltumvielas ir viens no četriem makroelementiem, ko nepieciešams uzņemt katru dienu, lai saglabātu sāta sajūtu, veicinātu muskuļu augšanu un uzturētu vispārējo veselību. Tas, cik daudz olbaltumvielu dienā nepieciešams uzņemt, ir atkarīgs no dažādiem faktoriem - vecuma, aktivitāšu daudzuma u.c.
Aukstajā gada laikā, gaisa temperatūrai krītoties, vīrusiem klejojot apkārt, pavisam viegli varam saaukstēties. Lai nesaslimtu, nepieciešams pievērst īpašas rūpes savai veselībai. Viens no veidiem ir iekļaut uzturā vairāk augļu, kas bagāti ar C vitamīnu, antioksidantiem un citām vērtīgām uzturvielām. Kurus augļus jāēd gada aukstajā laikā, lai būtu veseli un justos labi?
D vitamīns ir uzturviela, kas vitāli nepieciešama mūsu ķermenim, lai būtu veseli un justos labi. Par šī vitamīna deficītu organismā var liecināt vairākas veselības likstas. Lai tādās neiedzīvotos, svarīgi ir parūpēties par sevi, ēst veselīgu pārtiku, kurā ir D vitamīns, kā arī regulāri pārbaudīt to vai jums nav šī vitamīna deficīts, nododot asins analīzes.
Lai parūpētos par savu mutes un zobu higiēnu, nepieciešams zobus tīrīt divas reizes dienā, izmantot zobu diegu un mutes skalojamo līdzekli. Izrādas, ka tieši to (mutes skalojamo līdzekli), nav nepieciešams pirkt veikalā, bet to pavisam viegli var pagatavot arī mājās. Būs nepieciešamas vien četras sastāvdaļas.
Bieži vien runājot par svara zaudēšanu tiek izcelts, ka no ēdienkartes nepieciešams izslēgt ātro ēdināšanas iestāžu piedāvājumus, piemēram, hamburgerus, frī kartupeļus, picas u.c. Tomēr kā vēl šādi ēdieni ietekmē mūsu ķermeni, neskatoties uz svara pieaugumu?
Novembris ir Latvijas valsts svētku mēnesis un sarkanbaltsarkanās krāsas iezīmē šo laiku. Arī svētku mielastu svinīgāku iespējams padarīt, uz galda izvietojot latviskus dekorus. Smelies idejas, kā vienkārši, bet efektīvi noformēt galdu svētkiem.
18. novembris ir īpaša diena, kad izceļam mūsu dzimtenes un māju nozīmi. Latvija esam mēs paši, tāpēc šajos svētkos radīsim skaistus un priekpilnus brīžus mājās ne vien sev, bet arī viens otram! Lielisks veids, kā to izdarīt, – veidojot vienkāršu, tomēr radošu svētku galda klājumu. Piecas idejas latviskam galda noformējumam apkopojuši mājokļu attīstītāja “Bonava Latvija” eksperti.
Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!