Izmēģini! Annas Pannas naksnīgo auzu recepte

© unsplash.com

Izcils ēdiens. Garšo gan lieliem, gan maziem. Var uzglabāt ledusskapī 3 dienas un pagatavošanas laiks ir vien pāris minūtes, tā par savu naksnīgo auzu receptei saka ēdienu blogere Anna Panna.

Overnight oats jeb Naksnīgās auziņas

Sastāvdaļas (3 porcijām):

  • 150 g auzu pārslas;
  • 450 g augu piens;
  • 40 g Čia sēklas;
  • 45 g Agaves sīrups vai medus.

Pagatavošana:

  1. Traukā samaisa visas sastāvdaļas, nosedz ar vāciņu un liek uz nakti ledusskapī.
  2. Brokastīs pasniedz ar dažādām piedevām.

Naksnīgo auziņu piedevu idejas:

  • Banāns ar datelēm un smalki sagrieztu šokolādi;
  • Zemesriekstu sviests ar iemīļotāko ievārījumu;
  • Cepti āboli ar kanēli;
  • Banāni ar ogām;
  • Ķirbja biezenis ar banānu un kanēli;
  • Tropiskie augļi ar apgrauzdētām kokosa skaidiņām.

Virtuvē

Nereti receptēs varam lasīt, ka tiek īpaši uzsvērta istabas temperatūras olu izmantošana, taču ne visi ievēro šos norādījumus, bieži vien aizmirstot laikus izņemt olas no ledusskapja. Portāls “SimplyRecipes” kopā ar konditoriem noskaidroja, kāpēc daudzām receptēm ir nepieciešamas istabas temperatūras olas un vai šī nianse tiešām ir tik svarīga.