Recepte zupai, kas daudziem liek šausmās nodrebināties

© Portāls nra.lv

Kad man pirmo reizi izstāstīja par piena zupu ar reņģēm, es, līdzīgi kā daudzi citi, šausmās nodrebinājos. Nevarēju iedomāties, ka kāds kaut ko tādu ēd. Katrā gadījumā, es jau nu noteikti nē.

Taču ziņkārība ņēma virsroku. Izrādījās, ka daļa soctīklu draugu tādu patiešām bērnībā bija ēduši un tagad slavēja. Turklāt, gan no Kurzemes, gan no Vidzemes.

Teikšu kā ir - zupa ir ēdama, un garšo labāk nekā varētu domāt. Es to ierindoju kategorijā "interesanti". Ja kādam vēl ir drosme to pagatavot, lūk, recepte:

Sastāvdaļas:

  • 200 g reņģu
  • 500 g piena
  • 2 sīpoli
  • sāls, pipari
  • sviesta piciņa
  • dilles un pētersīļi pēc izvēles

Pagatavošana

Katlā ieliek sasmalcinātus sīpolus, uz tiem uzliek iztīrītas reņģes, uzlej pienu un pieliek sviesta pikucīti. Liek katru vārīties, pēc garšas pieliekot sāli un piparus. Pēc uzvārīšanās turpina vārīt uz mazas uguns vēl pāris minūtes (uzmanot, lai piens nepārskrien pāri). Tad katlu noņem no uguns, iekaisa sasmalcinātas dilles un pētersīļus, un ļauj zupai ievilkties. Mani ar šo zupu cienāja, piedāvājot to baudīt kopā ar vārītiem kartupeļiem.

Vairāk interesantu recepšu šeit

Dzīvesstils

Pēc negulētas nakts – vai tā bijusi svinīga, nemierīga vai vienkārši pārāk gara – ķermenis mostas noguris, prāts nemierīgs, un sajūta nav gluži laba. Šajā brīdī pirmais impulss bieži ir izdert tasīti kafijas, taču tā ne vienmēr ir īstā atbilde. Dažkārt ķermenim vajag ko maigāku – siltu, dabīgu tēju, kas nevis stimulē, bet atjauno, mitrina, nomierina un līdzsvaro. Un to iespējams pagatavot no augiem, kas aug tavā dārzā vai ir nopērkami tuvākajā veikalā. Kādu izvēlēties? Konsultē “Healthline.com”.

Svarīgākais