Kad man pirmo reizi izstāstīja par piena zupu ar reņģēm, es, līdzīgi kā daudzi citi, šausmās nodrebinājos. Nevarēju iedomāties, ka kāds kaut ko tādu ēd. Katrā gadījumā, es jau nu noteikti nē.
Taču ziņkārība ņēma virsroku. Izrādījās, ka daļa soctīklu draugu tādu patiešām bērnībā bija ēduši un tagad slavēja. Turklāt, gan no Kurzemes, gan no Vidzemes.
Teikšu kā ir - zupa ir ēdama, un garšo labāk nekā varētu domāt. Es to ierindoju kategorijā "interesanti". Ja kādam vēl ir drosme to pagatavot, lūk, recepte:
Katlā ieliek sasmalcinātus sīpolus, uz tiem uzliek iztīrītas reņģes, uzlej pienu un pieliek sviesta pikucīti. Liek katru vārīties, pēc garšas pieliekot sāli un piparus. Pēc uzvārīšanās turpina vārīt uz mazas uguns vēl pāris minūtes (uzmanot, lai piens nepārskrien pāri). Tad katlu noņem no uguns, iekaisa sasmalcinātas dilles un pētersīļus, un ļauj zupai ievilkties. Mani ar šo zupu cienāja, piedāvājot to baudīt kopā ar vārītiem kartupeļiem.
Vairāk interesantu recepšu šeit