Blogere Anna Panna iesaka: gardās enerģijas bumbas

© unsplash.com

Ēdienu blogeres Annas Pannas enerģijas bumbiņu recepte!

Sastāvdaļas:

  • 180 g mandeļu milti;
  • 100 g dateles.

Pagatavošana:

  1. Dateles un mandeļu miltus samaļ kopā.
  2. No masas veido bumbiņas (bērniem bumbiņas var taisīt pavisam mazas vai arī garenas kā batoniņus, lai vieglāk ēst).
  3. Sagatavotās bumbiņas var uzreiz ēst vai arī glabāt ledusskapī līdz pat 2 nedēļām.

“Rieksti mēdz būt sastāvdaļa, kuru bērniem neiesaka lietot uzturā aizrīšanās riska dēļ, un tie mēdz būt arī alerģiski, turklāt bērni tos sablenderētā veidā vai eļļas formā var ēst no 7 mēnešu vecuma. Lai pagatavotu enerģijas bumbiņas, var izmantot vai nu kokosriekstu vai mandeļu miltus. Tie jau ir samalti tik smalki, ka aizrīties nav iespējams. Turklāt enerģijas bumbiņām vari pievienot arī dažādas garšas - zemesriekstu sviestu, citrona miziņu, kakao, savukārt dateles vari aizstāt ar citiem iecienītiem žāvētiem augļiem,” stāsta Anna Panna.

Virtuvē

Nereti receptēs varam lasīt, ka tiek īpaši uzsvērta istabas temperatūras olu izmantošana, taču ne visi ievēro šos norādījumus, bieži vien aizmirstot laikus izņemt olas no ledusskapja. Portāls “SimplyRecipes” kopā ar konditoriem noskaidroja, kāpēc daudzām receptēm ir nepieciešamas istabas temperatūras olas un vai šī nianse tiešām ir tik svarīga.