Ideja gardām vakariņām! Krāsnī cepts lasis ar citronpipariem

© Publicitātes foto

Krāsnī cepts lasis ar citronpipariem bez pievienota sāls ļaus izbaudīt lasi jaunās garšu niansēs, iesaka "Paulig" un "Santa Maria" mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Sastāvdaļas:

Porciju skaits - 4

  • 4 gab. lasis;
  • 0.5 ēd.k. olīveļļa;
  • 1 ēd.k. citronpipari bez pievienota sāls;
  • 3 gab. svaigi diļļu kātiņi;
  • piedevas pēc ieskatiem.

Citronpiparu mērcei:

  • 2 tējk. citronpipari bez pievienota sāls;
  • 200 ml skābais krējums;
  • 200 g cukurzirņi;
  • 1 ēd.k. sviests.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Iezied lasi ar olīveļļu un liec cepamtraukā. Pārkaisi lasi ar citronpipariem bez pievienota sāls un cep krāsnī aptuveni 10 minūtes. Rotā ar svaigām dillēm.
  2. Liec citronpiparu mērces sastāvdaļas bļodā un labi samaisi.
  3. Piepildi ⅔ katla ar ūdeni, uzvāri. Liec cukurzirņus verdošajā ūdenī un vāri 1 minūti. Nokās, samaisi ar sviestu un pasniedz bļodā.
  4. Pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem un citronu daiviņām.

Virtuvē

Nereti receptēs varam lasīt, ka tiek īpaši uzsvērta istabas temperatūras olu izmantošana, taču ne visi ievēro šos norādījumus, bieži vien aizmirstot laikus izņemt olas no ledusskapja. Portāls “SimplyRecipes” kopā ar konditoriem noskaidroja, kāpēc daudzām receptēm ir nepieciešamas istabas temperatūras olas un vai šī nianse tiešām ir tik svarīga.