Sāļā kukurūzas uzkoda filmu vakariem

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Brīvdienu vakaros, pavadot laiku skatoties filmas, roka tā vien stiepjas dažādu uzkodu virzienā. Ja jums ir apnikušas ierastās uzkodas un vēlaties pamēģināt kaut ko jaunu, tad mums ir ideja - sāļā uzkoda no kukurūzas.

Vajadzēs:

  • kukurūzu;
  • zobu bakstāmos;
  • nazi;
  • bļodu;
  • pannu;
  • eļļu;
  • sāli;
  • garšvielas pēc izvēles;
  • kukurūzas cieti;
  • karoti.

Pagatavošana:

1. Sagrieziet mazākās iedaļās kukurūzu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Pārgrieziet uz pusēm mazo kukurūzas vālīti.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Ņemiet vienu zobu bakstāmo, ieduriet to kukurūzā (skat. attēlu). Izduriet zobu bakstāmo cauri visiem tajā rindā esošajiem kukurūzas gabaliņiem.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pagrieziet zobu bakstāmo. Šādi kukurūzas mazie, dzeltenie gabaliņi atdalīsies no vālītes (skat. attēlu).

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Kukurūzas "stienīšus" lieciet bļodā. Apkaisiet tos ar sāli, citām garšvielām.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Pievienojiet kukurūzai nedaudz klāt olīveļļu un kukurūzas cieti. Visu kārtīgi samaisiet.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Pēc tam pannā uzkarsējiet eļļu un lieciet kukurūzu cepties.

8. Kad kukurūzas graudiņi kļuvuši zeltaini, tie ir gatavi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Lai labi garšo!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Nereti receptēs varam lasīt, ka tiek īpaši uzsvērta istabas temperatūras olu izmantošana, taču ne visi ievēro šos norādījumus, bieži vien aizmirstot laikus izņemt olas no ledusskapja. Portāls “SimplyRecipes” kopā ar konditoriem noskaidroja, kāpēc daudzām receptēm ir nepieciešamas istabas temperatūras olas un vai šī nianse tiešām ir tik svarīga.