Izmēģini! Kraukšķīgie kabaču čipsi

© Ekrānuzņēmums no myrecipes.com/Sea Salt and Vinegar Zucchini Chips

Vai tevi mājās nomoka lielā kabaču raža? Ir apnikušas ierastās kabaču receptes? Mums ir risinājums - kabaču čipsi!

Vajadzēs:

Divu porciju pagatavošanai

  • 200 gramus kabačus vai cukīni;
  • 1 ēdamkaroti etiķa;
  • pusotru tējkaroti olīveļļas;
  • 1/8 tējkaroti sāls.

Pagatavošana:

1. Uzkarsējiet cepeškrāsni uz aptuveni 95 grādiem.

2. Plānās šķēlītēs sagrieziet kabačus vai cukīnī.

3. Dārzeņus lieciet bļodā. Pievienojiet tiem klāt etiķi un olīveļļu. Visu kārtīgi samaisiet.

4. Atstājiet dārzeņus bļodā iemarinēties uz 10 minūtēm.

5. Uz cepešpannas izklājiet cepamo papīru. Ņemiet dārzeņu ripiņas un pa vienai izkārtojiet uz cepešpannas. Pa virsu uzkaisiet sāli.

6. Cepiet kabačus aptuveni divas līdz divarpus stundas. Vai arī līdz brīdim, kad kabaču čipši ir ižzuvuši, kļuvuši viegli zeltaini un kraukšķīgi.




Avots

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.