RECEPTE: Rauga mīklas virtuļi ar ievārījumu

© Pixabay

Mīksti, gaisīgi, zeltaini brūni virtulīši ar ievārījumu pazūd no šķīvja vienā mirklī. Tāpēc iesakām gatavot uzreiz dubultporciju un pievērt acis uz kaloriju skaitīšanu! Vismaz kādā īpašā gadījumā.

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 60 g pūdercukura + pārkaisīšanai
  • 3 tējkarotes ātras iedarbības rauga
  • Šķipsniņa sāls
  • 100 g sviesta
  • 3 olas dzeltenumi
  • 250 ml piena
  • 1500 ml augu eļļas
  • 300 g ievārījuma pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1․ Bļodā samaisa miltus ar cukuru, raugu un sāli.

2․ Sviestu izkausē ūdens peldē un atdzesē.

3․ Pievieno sviestu, olas un siltu pienu sausajām sastāvdaļām. Iejauc mīkstu mīklu.

4․ Liek to ar eļļu ieziestā bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi vai salveti. Atstāj uz stundu, pusotru istabas temperatūrā.

5․ Viegli apmīca mīklu un izrullē 1 cm biezā loksnē. Ļauj pastāvēt 2 - 4 minūtes.

6․ Izgriež no mīklas aplīšus 7 - 8 cm diametrā. Pārsedz ar salveti un atstāj uz 30 minūtēm.

7․ Dziļā pannā vai katliņā uz vidējas uguns sakarsē eļļu.

Atkarībā no trauka izmēra var būt vajadzīgs nedaudz vairāk vai mazāk eļļas.

8․ Liek dažas sagataves eļļā tā, lai tās nesaskartos. Apcep 1 - 2 minūtes no katras puses zeltaini brūnas.

9․ Gatavos pončikos kārto uz papīra dvieļa un atstāj uz dažām minūtēm.

10․ Ņem vienu pončiku un sānos izdara nelielu iegriezumu. Ar kulinārijas maisiņa palīdzību iespiež tajā ievārījumu. Tāpat pilda visus pārējos pončikus.

11․ Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PONČIKU RECEPTES!

Virtuvē

Nereti receptēs varam lasīt, ka tiek īpaši uzsvērta istabas temperatūras olu izmantošana, taču ne visi ievēro šos norādījumus, bieži vien aizmirstot laikus izņemt olas no ledusskapja. Portāls “SimplyRecipes” kopā ar konditoriem noskaidroja, kāpēc daudzām receptēm ir nepieciešamas istabas temperatūras olas un vai šī nianse tiešām ir tik svarīga.