RECEPTE: Biešu un avokado salāti "Rudens vitamīns"

© Pixabay

Saldie dārzeņi, krēmīgais avokado, pikantas siers un aromātiskie rieksti veido lieliski garšas kombināciju. Un visu papildina brīnumgarda medus un sinepju mērcīte.

  • Sastāvdaļas
  • 600 - 700 biešu
  • 1 avokado
  • 1 - 2 pušķītis salātu
  • 100 g fetas vai siera ar pelējumu
  • Sauja valriekstu
  • 100 - 120 ml olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes balzametiķa
  • 1 ēdamkarote medus
  • 2 tējkarotes Dižonas sinepju
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz. Bietes rūpīgi nomazgā, ietin katru folijā. Cep aptuveni 1 stundu vai līdz mīkstas.

2․ Bietes atdzesē un nomizo. Sagriež gabaliņos. Tāpat sagriež avokado mīkstumu.

3․ Liek traukā salātu lapas, bietes un avokado. Pievieno sadrupinātu sieru un riekstus.

4․ Ar slotiņu sakuļ eļļu, etiķi, medu, sinepes, sāli un piparus. Pārlej salātiem mērcīti, samaisa.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS BIEŠU SALĀTU RECEPTES!

Virtuvē

Nereti receptēs varam lasīt, ka tiek īpaši uzsvērta istabas temperatūras olu izmantošana, taču ne visi ievēro šos norādījumus, bieži vien aizmirstot laikus izņemt olas no ledusskapja. Portāls “SimplyRecipes” kopā ar konditoriem noskaidroja, kāpēc daudzām receptēm ir nepieciešamas istabas temperatūras olas un vai šī nianse tiešām ir tik svarīga.