Dažādas aptaujas, pētījumi un statistika gadu no gada apliecina – Latvijas iedzīvotājiem ir jāēd vairāk dārzeņu, jo tikai retais šos produktus katru dienu apēd tādā daudzumā, kāds būtu nepieciešams veselīgam uzturam. “Klupšanas akmens” šīs normas izpildīšanai ir gan dzīvesveida paradumi, gan dažādi mīti un stereotipi par dārzeņiem. Diemžēl bieži aizspriedumaini izturamies tieši pret konservētajiem dārzeņiem, lai gan uztura speciālisti atgādina – tie ir veselīgi un mūsu diētai absolūti lietderīgi produkti. Tieši tāpēc veikalu tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni konservēšanas sezonas pilnbriedā atgādina piecus iemeslus, kāpēc ēst konservētus dārzeņus.
Ikkatrai mājsaimniecei un mājsaimniekam, kas vasaras izskaņā un rudens sākumā aktīvi rūpējas par ziemas krājumu sagatavošanu, ir dažādas īpašas receptes, kā iemarinēt dārzeņus. Šefpavāre Silvija Fontaina nosauc, kādas garšvielas ieteicams izmantot dārzeņu marinēšanā.
Šis ir īstais laiks, kad novākt mazdārziņā izaudzēto un parūpēties par ziemas krājumiem. Daudzās mājās šobrīd norit aktīva konservēšanas sezona. Šefpavāre Silvija Fontaina savā "Feasting at Home" mājaslapā nosauc dārzeņus, kuri būs īpaši gardi, ja tos iemarinēsiet.
Ražas pilnbriedā mēs steidzam svaigos produktus konservēt, lai ziemā būtu ar ko mieloties. Eksperti norāda, lai konservējumi nesabojātos, ir jāseko līdzi šiem pieciem noteikumiem.
Vasara mūs dāsni apdāvina ar dāžadām ogām un augļiem, ko nereti izmantojam ievārījumu pagatavošanai. Tomēr, lai ievārījuma pagatavošana neizvēršas nepatīkamā pieredzē, blogs Gardēži.lv apkopojis desmit padomus, kā ievārījumu gatavot gudri.
Burkānu džems skan visai interesanti, vai ne? Rudens ir īstais laiks, kad eksperimentēt ar dažādām jaunām garšām, jo ir pieejams plašs klāsts dažādu svaigu dārzeņu. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti un atklājiet jaunu garšu pasauli!
Šis ir pavisam vienkāršs triks, kā sasaldēt zaļumus ziemas krājumiem. Saldētos zaļumu/sviesta kubiciņus var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā, piešķirot tiem īpašu garšu!