Šis ir īstais tomātu laiks. Ja jums mazdārziņā izauguši lērums ķiršu tomātu un nezināt, ko ar tiem iesākt, izmēģiniet šo recepti!
1. Ņemiet ķiršu tomātiņus un katrā no tiem ieduriet vienu caurumu.
2. Pārgrieziet ķiploku daiviņas uz pusēm.
3. Katliņā lejiet ūdeni, etiķi, sāli un cukuru. Karsējiet katliņā esošo saturu līdz brīdim, kad sāls un cukurs ir izkusis.
4. Lieciet bļodā tomātus, ķiplokus, melnos piparus un sinepju sēklas.
5. Pārlejiet bļodas saturu ar uzkarsēto marinādi.
6. Pēc tam tomātus ar visu marinādi lieciet burkās. Cieši noslēdziet tās.
Marinētos tomātus var sākt uzturā lietot jau pēc 48 stundām. Šādā veidā marinētos tomātus varat uzglabāt mēnesi.