RECEPTE: marinēti ķiršu tomāti ātrai notiesāšanai

© pexels.com

Šis ir īstais tomātu laiks. Ja jums mazdārziņā izauguši lērums ķiršu tomātu un nezināt, ko ar tiem iesākt, izmēģiniet šo recepti!

Vajadzēs:

  • 567 gramus ķiršu tomātu;
  • 4 ķiploka daiviņas;
  • 2 tējk. melno piparu;
  • 1/2 tējk. sinepju sēklas;
  • 2 krūzes ūdens;
  • 2 krūzes etiķa;
  • 3 ēdk. sāls;
  • 2 ēdk. cukurs.

Pagatavošana:

1. Ņemiet ķiršu tomātiņus un katrā no tiem ieduriet vienu caurumu.

2. Pārgrieziet ķiploku daiviņas uz pusēm.

3. Katliņā lejiet ūdeni, etiķi, sāli un cukuru. Karsējiet katliņā esošo saturu līdz brīdim, kad sāls un cukurs ir izkusis.

4. Lieciet bļodā tomātus, ķiplokus, melnos piparus un sinepju sēklas.

5. Pārlejiet bļodas saturu ar uzkarsēto marinādi.

6. Pēc tam tomātus ar visu marinādi lieciet burkās. Cieši noslēdziet tās.

Marinētos tomātus var sākt uzturā lietot jau pēc 48 stundām. Šādā veidā marinētos tomātus varat uzglabāt mēnesi.

Avots

Virtuvē

Lai pagatavotu garšīgu kartupeļu biezeni, nepietiek tikai kartupeļus iemest ūdens katlā un uzvārīt. “Express.co.uk” pavāri apgalvo, ka tikai viena vienkārša trika ievērošana pirms dārzeņu pagatavošanas palīdzēs uzlabot ēdiena tekstūru, lai iegūtu īpaši gaisīgu un maigu kartupeļu biezeni.

Svarīgākais