Šefpavāre nosauc piecus soļus, kā pareizi iemarinēt dārzeņus

© pexels.com

Šefpavāre Silvija Fontaina nosauc, viņasprāt, pareizāko veidu, kā sagatavot dārzeņus ziemas krājumiem. 

Šefpavāres pieci soļi pareizai dārzeņu marinēšanai:

  1. Piepildiet tīras burkas ar nomazgātiem (nepieciešamības gadījumā sagrieztiem) dārzeņiem. Klāt dārzeņiem pievienojiet termiski neapstrādātas garšvielas, garšaugus.
  2. Parelēli iepriekšējam solim uz plīts uzvāriet marinādi.
  3. Uzmanīgi dārzeņus pārlejiet ar karsto marinādi. Lejot marinādi, nepieciešams atstāt aptuveni 1,5 cm brīvu vietu jeb nepiepildiet burku ar šķidrumu līdz pat augšējai malai. Uzskrūvējiet burciņai cieši vāciņu.
  4. Atstājiet karstās burkas uz pāris stundām atdzist un pēc tam tās ievietojiet ledusskapī.
  5. Burkas atdzesējiet ledusskapī aptuveni 12- 24 stundas un tikai pēc tam varat tās atvērt vaļā dārzeņu nogaršošanai.

Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais