Šefpavāre Silvija Fontaina nosauc, viņasprāt, pareizāko veidu, kā sagatavot dārzeņus ziemas krājumiem.
Šefpavāres pieci soļi pareizai dārzeņu marinēšanai:
- Piepildiet tīras burkas ar nomazgātiem (nepieciešamības gadījumā sagrieztiem) dārzeņiem. Klāt dārzeņiem pievienojiet termiski neapstrādātas garšvielas, garšaugus.
- Parelēli iepriekšējam solim uz plīts uzvāriet marinādi.
- Uzmanīgi dārzeņus pārlejiet ar karsto marinādi. Lejot marinādi, nepieciešams atstāt aptuveni 1,5 cm brīvu vietu jeb nepiepildiet burku ar šķidrumu līdz pat augšējai malai. Uzskrūvējiet burciņai cieši vāciņu.
- Atstājiet karstās burkas uz pāris stundām atdzist un pēc tam tās ievietojiet ledusskapī.
- Burkas atdzesējiet ledusskapī aptuveni 12- 24 stundas un tikai pēc tam varat tās atvērt vaļā dārzeņu nogaršošanai.
Avots