Šefpavāre nosauc piecus soļus, kā pareizi iemarinēt dārzeņus

© pexels.com

Šefpavāre Silvija Fontaina nosauc, viņasprāt, pareizāko veidu, kā sagatavot dārzeņus ziemas krājumiem. 

Šefpavāres pieci soļi pareizai dārzeņu marinēšanai:

  1. Piepildiet tīras burkas ar nomazgātiem (nepieciešamības gadījumā sagrieztiem) dārzeņiem. Klāt dārzeņiem pievienojiet termiski neapstrādātas garšvielas, garšaugus.
  2. Parelēli iepriekšējam solim uz plīts uzvāriet marinādi.
  3. Uzmanīgi dārzeņus pārlejiet ar karsto marinādi. Lejot marinādi, nepieciešams atstāt aptuveni 1,5 cm brīvu vietu jeb nepiepildiet burku ar šķidrumu līdz pat augšējai malai. Uzskrūvējiet burciņai cieši vāciņu.
  4. Atstājiet karstās burkas uz pāris stundām atdzist un pēc tam tās ievietojiet ledusskapī.
  5. Burkas atdzesējiet ledusskapī aptuveni 12- 24 stundas un tikai pēc tam varat tās atvērt vaļā dārzeņu nogaršošanai.

Avots

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais