RECEPTE: kraukšķīgi ātri marinētie gurķīši

© pexels.com

Šī būs pavisam vienkārša recepte, kā ātri iemarinēt gurķus, lai tos varētu baudīt jau nākamajā dienā!

Vajadzēs:

  • 6 gl. plānās šķēlītēs sagrieztus gurķus;
  • 2 gl. šķēlītēs sagrieztus sīpolus;
  • 1 1/2 gl. cukura;
  • 1 1/2 gl. etiķa;
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 1/2 tējk. sinepju sēklu;
  • 1/2 tējk. seleriju sēklu;
  • 1/2 tējk. kurkuma;
  • 1/2 tējk. maltu krustnagliņu.

Process:

1. Burciņā vai trauciņā lieciet šķēlītes sagrieztos gurķus un sīpolus.

2. Katliņā lieciet visas atlikušās sastāvdaļas.

3. Uzvāriet katliņā esošo saturu jeb marinādi. Vāriet marinādi tik ilgi līdz cukurs ir izšķīdis.

4. Kad cukurs ir izšķīdis, lejiet karsto marinādi pāri gurķiem un sīpoliem.

5. Cieši noslēdziet trauku vai burciņu.

Uzglabājiet ātri marinētos gurķus ledusskapī. Varat tos baudīt jau 24 stundas pēc to pagatavošanas.

Avots

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais