RECEPTE: kraukšķīgi ātri marinētie gurķīši

© pexels.com

Šī būs pavisam vienkārša recepte, kā ātri iemarinēt gurķus, lai tos varētu baudīt jau nākamajā dienā!

Vajadzēs:

  • 6 gl. plānās šķēlītēs sagrieztus gurķus;
  • 2 gl. šķēlītēs sagrieztus sīpolus;
  • 1 1/2 gl. cukura;
  • 1 1/2 gl. etiķa;
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 1/2 tējk. sinepju sēklu;
  • 1/2 tējk. seleriju sēklu;
  • 1/2 tējk. kurkuma;
  • 1/2 tējk. maltu krustnagliņu.

Process:

1. Burciņā vai trauciņā lieciet šķēlītes sagrieztos gurķus un sīpolus.

2. Katliņā lieciet visas atlikušās sastāvdaļas.

3. Uzvāriet katliņā esošo saturu jeb marinādi. Vāriet marinādi tik ilgi līdz cukurs ir izšķīdis.

4. Kad cukurs ir izšķīdis, lejiet karsto marinādi pāri gurķiem un sīpoliem.

5. Cieši noslēdziet trauku vai burciņu.

Uzglabājiet ātri marinētos gurķus ledusskapī. Varat tos baudīt jau 24 stundas pēc to pagatavošanas.

Avots

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais