Šefpavāre iesaka: kādas garšvielas un garšaugus izmantot, marinējot dārzeņus?

© pexels.com

Ikkatrai mājsaimniecei un mājsaimniekam, kas vasaras izskaņā un rudens sākumā aktīvi rūpējas par ziemas krājumu sagatavošanu, ir dažādas īpašas receptes, kā iemarinēt dārzeņus. Šefpavāre Silvija Fontaina nosauc, kādas garšvielas ieteicams izmantot dārzeņu marinēšanā.

Kā min šefpavāre, tad marinējot dārzeņus ir jāļaujas radošumam.

Svarīgi ir tas, lai izmantotās garšvielas pašam pavāram garšotu!

Šefpavāre aicina eksperimentēt ar dažādām garšām un garšaugu, garšvielu kombinācijām.

Dārzeņu marinēšanā viņa iesaka izmantot šādas garšvielas:

  • fenheļa sēklas;
  • koriandra sēkas;
  • ķimenes;
  • sinepju sēklas;
  • zvaigžņu anīsu;
  • diļļu sēklas;
  • melnos piparus;
  • kadiķu ogas;
  • smaržīgos piparus;
  • krustnagliņas.

Dārzeņu marinēšanā viņa iesaka izmantot šādas aromātiskās piedevas:

  • sīpolus;
  • ķiplokus;
  • mārrutkus;
  • citrona miziņu;
  • apelsīna miziņu;
  • laima miziņu.

Dārzeņu marinēšanā viņa iesaka izmantot šādus garšaugus:

  • dilles;
  • pētersīļus;
  • koriandru;
  • oregano;
  • baziliku;
  • timiānu;
  • salviju;
  • rozmarīnu;
  • maurlokus;
  • lokus;
  • lauru lapas.

Svarīgi! Visas iepriekš nosauktās sastāvdaļas nav vienlaicīgi jāizmanto vienā marinādē. Eksperimentējiet un apvienojiet dažādas garšas!

Avots

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais