Neparastā marinēto rabarberu recepte ziemai

© pexels.com

Vai zinājāt, ka rabarberus var iemarinēt? Šī vienkāršā recepte ir lielisks veids, kā baudīt rabarberus visas sezonas garumā.

Pastāv uzskats, ka rabarberus pēc Jāņiem nav droši lietot uzturā. Taču eksperti norāda, ka arī pēc Jāņiem jaunie rabarberu dzinumi ir baudāmi un tie nav bīstami. Tāpēc, ja tavā dārzā ir izauguši jauni rabarberu kātiņi, iemerinē tos!

Vajadzēs:

  • 450 gramus rabarberu;
  • 3/4 gl. ābolu sidra etiķa;
  • 1 1/2 gl. ūdens;
  • 1 ēdk. sāls;
  • 1 ēdk. cukura;
  • 1 tējk. sinepju sēklu;
  • 1/2 tējk. krustnagliņu;
  • 1 zvaigžņu anīsu.

Pagatavošana:

1. Nomizojiet rabarberus.

2. Sagrieziet rabarberu kātiņus vairākās daļās jeb vairākkārt uz pusēm. Un kārtojiet tos burciņā.

3. Pēc tam katliņā sajauciet kopā ābolu sidra eriķi ar ūdeni, sāli un cukuru. Pievienojiet klāt arī sinepju sēklas, krustnagliņas un zvaigžņu anīsu.

4. Uzkarsējiet marinādi līdz vārīšanās temperatūrai un pavāriet to uz lēnas uguns aptuveni divas minūtes jeb tik ilgi līdz sāls un cukurs ir izkusis.

5. Katrā burciņā uzmanīgi ielejiet marinādi.

6. Stingri aizveriet ar vāciņu ciet burkas.

Pagaidiet līdz burciņas atdziest un uzglabājiet tās ledusskapī.



Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais