Ātrā marinēto biešu recepte

© unsplash.com

Pavisam viegla un ātra marinēto biešu recepte. Šādi pagatavotas bietes varēsiet baudīt pavisam neilgi pēc to pagatavošanas!

Vajadzēs:

  • 8 vidēji lielas bietes;
  • 1 gl. etiķa;
  • 1/2 gl. cukura;
  • 1 un 1/2 tējk. krustnagliņu;
  • 1 un 1/2 tējk. smaržīgo piparu;
  • 1 tējk. sāls.

Pagatavošana:

1. Noskalojiet bietes.

2. Lieciet bietes katlā un uzlejiet ūdeni. Ūdenim jābūt tik daudz, lai tas pilnībā nosegtu bietes.

3. Lieciet katliņu uz plīts. Vāriet bietes aptuveni 25 - 30 minūtes jeb tik ilgi līdz tās kļuvušas mīkstas.

4. Kad bietes izvārītas, izņemiet tās no ūdens un atdzesējiet.

5. Pēc tam nomizojiet un sagrieziet bietes šķēlītēs.

6. Tagad nepieciešams pagatavot marinādi. Nelielā katliņā ielejiet etiķi. Pievienojiet tam cukuru, krustnagliņas, smaržīgos piparus un sāli.

7. Uzkarsējiet marinādi un vāriet to piecas minūtes.

8. Ievietojiet sagrieztās bietes sev vēlamā traukā un pārlejiet tās ar marinādi.

Tagad vien atliek pagaidīt, kad marināde atdzisīs un varat celt galdā marinētās bietes!

Avots

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais