Uztura noslēpumi

16.jūl 2024
Vienkārši, pieejamiem triki, kas palīdz uzturēt formu un veselību, kā arī palīdzēs izvairīties no nepieciešamības pēc profesionālas palīdzības. Dzeriet ūdeni, ēdiet siltus ēdienus, samaziniet neveselīgu pārtiku, labi izgulieties – tie ir tikai daži padomi no garā saraksta.
16.jūl 2024
Šis kulinārijas augs uzlabo kognitīvās funkcijas un atmiņu, kā arī veicina smadzeņu veselību. Neirologi iesaka to regulāri iekļaut savā uzturā. Novecojot mēs vēlamies saglabāt savas smadzenes jauneklīgas. Daži pārtikas produkti un uztura bagātinātāji faktiski uzlabo mūsu ķermeņa veiktspēju.
16.jūl 2024
Pārtikas produktus un barību no Krievijas šogad pirmajā pusgadā Latvijā ieveda 67 uzņēmumi, savukārt no Baltkrievijas pārtikas produktus un barību importēja 36 uzņēmumi, aģentūra LETA noskaidroja Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD).
14.jūl 2024
Pasaulē nav tādas virtuves, kurā sīpoli netiktu izmantoti kaut kādā veidā vai formā. Kad runājam par sīpolu pazīšanu, mēs skatāmies uz visiem sīpolu saimes pārstāvjiem, ieskaitot sīpolus un ķiplokus...
9.jūl 2024
Mūsdienās ir izstrādātas daudzas metodes svara zaudēšanai, taču, neskatoties uz to, papildu kilogramu problēma joprojām ir aktuāla.
9.jūl 2024
Arvien biežāk tiek runāts par hroniskā noguruma sindromu un tā iespējamajiem iemesliem.
7.jūl 2024
Laimīgi tie, kuriem lavandas dārzā aug kā paklājs. Tās ziedi ir ne tikai acij tīkami, bet arī ļoti noderīgi ikdienā.
2.jūl 2024
“Pētījumi pierāda, ka, lai mazi bērni pieņemtu dārzeni un tas iegaršotos, jauns dārzenis ir jānogaršo līdz 15 reizēm, līdz tas tiks pieņemts,” raksta extension.usu.edu.
30.jun 2024
Bieži vien vasara ir īstais laiks, lai sāktu savu ceļu uz labāku un veselīgāku dzīvi. Īsts pārmaiņu laiks, lai pārskatītu savus ēdienreižu paradumus. Vai jūs ēdat veselīgi, vai tā, kā sanāk?
29.jun 2024
Lai gan pekanrieksti bieži tiek izmantoti kā vienkārša pīrāga sastāvdaļa, pekanrieksti visa gada garumā ir pelnījuši vairāk vietu.
28.jun 2024
Kas ir poutine? Vienkārši sakot, poutine ir ēdiens ar frī kartupeļiem, siera biezpienu un brūno mērci. Tas ir tradicionāls Kanādas ēdiens, kas radās 1950. gadu beigās Kvebekas centra reģionā.
28.jun 2024
“Apzināta ēšana var būt noderīgs līdzeklis, kas palīdz koncentrēties uz pašreizējām domām un jūtām ēšanas laikā. Izmantojot pārdomātas ēšanas metodes, jums ir iespēja mainīt savus pašreizējos ēšanas paradumus, kļūstot apzinīgākam, kā arī pielāgojoties sava ķermeņa izsalkuma un sāta pazīmēm,” raksta extension.usu.edu.
27.jun 2024
Vasarā citrons ir TOP auglis, ko izvēlas, lai remdētu slāpes un lai piešķirtu dažādiem grila ēdieniem garšu, kas dod maltītēm pavisam citu noskaņu.
24.jun 2024
Iekaisumam ir vērts pievērst uzmanību, taču var būt grūti to uztvert un novērtēt nopietni, ja nezina, ko īsti meklēt.
20.jun 2024
Greipfrūtu diēta ir ieguvusi popularitāti kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem. Kopš tā laika tā nav zaudējusi savu aktualitāti. Daudzi eksperti apgalvo, ka šāda diēta palīdz zaudēt vairāk nekā 5-10 kg, raksta UNIAN.
15.jun 2024
Pārtikas produktu, saldumu un mājdzīvnieku barības ražotāja un vairumtirgotāja "Mars" un pētījumu aģentūras "Norstat Latvija" īstenotajā aptaujā noskaidrots, ka 30% Latvijas iedzīvotāju pievērš vienlīdz lielu uzmanību kā ilgtspējīgam iepakojumam, tā ilgtspējīgi ražotai pārtikai. Mindaugs Gutauskas, "Mars" tirgus direktors Baltijas valstīs, norāda, ka mūsdienās atbildīgi ražota pārtika ir viens no pircēju galvenajiem priekšnosacījumiem pārtikas iegādē, it īpaši jaunāko paaudžu vidū.
14.jun 2024
Droši vien esi dzirdējis, ka, lai būtu vesels, ir jāievēro veselīgs dzīvesveids un tā ir pareiza izpratne par to, kā dzīvot, strādāt, ēst, atpūsties un satikties ar citiem. Aplūkosim izpratni par ēst. Aplūkosim uzturvielām bagātas maltītes, kas noderēs visai ģimenei.
12.jun 2024
Cukuru pazīstam, kā pārtikas produktu, kas ir salda, balta un kristāliska viela, ko izmanto ikdienā kā saldinātāju. Cukuru galvenokārt ražo no cukurniedrēm un cukurbietēm.
8.jun 2024
“1944.gadā ASV tika veikts Minesotas bada pētījums par bada ietekmi uz cilvēka organismu un veselību. Šajā pētījumā tika novērots, ka barības vielu trūkums var izraisīt intensīvas fiziskas un psiholoģiskas izmaiņas, piemēram, spēka un izturības samazināšanos, kā arī paaugstinātu nogurumu, aizkaitināmību, depresiju un vispārēju neieinteresētību. Šis bija pirmais šāda veida pētījums, kas demonstrēja saikni starp uzturu un garīgo veselību,” raksta extension.usu.edu.
30.mai 2024
Vai gatavojat olas, kas ņemtas tieši no ledusskapja? Brokastīs, vakariņās vai pat desertā (olu krēms, cepumi, kūkas un ne tikai) olas tiek izmantotas, lai nodrošinātu olbaltumvielas, garšu un daudzos gadījumos jauku, cēlu elementu.