Uztura noslēpumi

2.jūl 2024
“Pētījumi pierāda, ka, lai mazi bērni pieņemtu dārzeni un tas iegaršotos, jauns dārzenis ir jānogaršo līdz 15 reizēm, līdz tas tiks pieņemts,” raksta extension.usu.edu.
30.jun 2024
Bieži vien vasara ir īstais laiks, lai sāktu savu ceļu uz labāku un veselīgāku dzīvi. Īsts pārmaiņu laiks, lai pārskatītu savus ēdienreižu paradumus. Vai jūs ēdat veselīgi, vai tā, kā sanāk?
29.jun 2024
Lai gan pekanrieksti bieži tiek izmantoti kā vienkārša pīrāga sastāvdaļa, pekanrieksti visa gada garumā ir pelnījuši vairāk vietu.
28.jun 2024
Kas ir poutine? Vienkārši sakot, poutine ir ēdiens ar frī kartupeļiem, siera biezpienu un brūno mērci. Tas ir tradicionāls Kanādas ēdiens, kas radās 1950. gadu beigās Kvebekas centra reģionā.
28.jun 2024
“Apzināta ēšana var būt noderīgs līdzeklis, kas palīdz koncentrēties uz pašreizējām domām un jūtām ēšanas laikā. Izmantojot pārdomātas ēšanas metodes, jums ir iespēja mainīt savus pašreizējos ēšanas paradumus, kļūstot apzinīgākam, kā arī pielāgojoties sava ķermeņa izsalkuma un sāta pazīmēm,” raksta extension.usu.edu.
27.jun 2024
Vasarā citrons ir TOP auglis, ko izvēlas, lai remdētu slāpes un lai piešķirtu dažādiem grila ēdieniem garšu, kas dod maltītēm pavisam citu noskaņu.
24.jun 2024
Iekaisumam ir vērts pievērst uzmanību, taču var būt grūti to uztvert un novērtēt nopietni, ja nezina, ko īsti meklēt.
20.jun 2024
Greipfrūtu diēta ir ieguvusi popularitāti kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem. Kopš tā laika tā nav zaudējusi savu aktualitāti. Daudzi eksperti apgalvo, ka šāda diēta palīdz zaudēt vairāk nekā 5-10 kg, raksta UNIAN.
15.jun 2024
Pārtikas produktu, saldumu un mājdzīvnieku barības ražotāja un vairumtirgotāja "Mars" un pētījumu aģentūras "Norstat Latvija" īstenotajā aptaujā noskaidrots, ka 30% Latvijas iedzīvotāju pievērš vienlīdz lielu uzmanību kā ilgtspējīgam iepakojumam, tā ilgtspējīgi ražotai pārtikai. Mindaugs Gutauskas, "Mars" tirgus direktors Baltijas valstīs, norāda, ka mūsdienās atbildīgi ražota pārtika ir viens no pircēju galvenajiem priekšnosacījumiem pārtikas iegādē, it īpaši jaunāko paaudžu vidū.
14.jun 2024
Droši vien esi dzirdējis, ka, lai būtu vesels, ir jāievēro veselīgs dzīvesveids un tā ir pareiza izpratne par to, kā dzīvot, strādāt, ēst, atpūsties un satikties ar citiem. Aplūkosim izpratni par ēst. Aplūkosim uzturvielām bagātas maltītes, kas noderēs visai ģimenei.
12.jun 2024
Cukuru pazīstam, kā pārtikas produktu, kas ir salda, balta un kristāliska viela, ko izmanto ikdienā kā saldinātāju. Cukuru galvenokārt ražo no cukurniedrēm un cukurbietēm.
8.jun 2024
“1944.gadā ASV tika veikts Minesotas bada pētījums par bada ietekmi uz cilvēka organismu un veselību. Šajā pētījumā tika novērots, ka barības vielu trūkums var izraisīt intensīvas fiziskas un psiholoģiskas izmaiņas, piemēram, spēka un izturības samazināšanos, kā arī paaugstinātu nogurumu, aizkaitināmību, depresiju un vispārēju neieinteresētību. Šis bija pirmais šāda veida pētījums, kas demonstrēja saikni starp uzturu un garīgo veselību,” raksta extension.usu.edu.
30.mai 2024
Vai gatavojat olas, kas ņemtas tieši no ledusskapja? Brokastīs, vakariņās vai pat desertā (olu krēms, cepumi, kūkas un ne tikai) olas tiek izmantotas, lai nodrošinātu olbaltumvielas, garšu un daudzos gadījumos jauku, cēlu elementu.
21.mai 2024
Ejot pastaigā, ir jākoncentrē sava uzmanība uz dzīvnieku, jo pastaigas laikā var gadīties daudzas negaidītas situācijas, tāpēc vienmēr jābūt tuvu savam mīlulim.
4.mai 2024
Mēs visi zinām, ka ēšana pirms gulētiešanas var novest pie liekā svara, tāpēc jebkura diēta ietver dienas pēdējo ēdienreizi ne vēlāk kā trīs stundas pirms gulētiešanas. Bet profesionāļiem šajā jautājumā ir atšķirīgs viedoklis. Pēc ārstu domām, ir virkne pārtikas produktu, kas, jas tos ēd vakarā, ne tikai neradīs lieko svaru, bet arī stimulēs tauku dedzināšanu, vēsta prozoro.net.ua.
20.apr 2024
Cilvēki, kuri bieži patērē jūras veltes, var saskarties ar paaugstinātu risku tikt pakļautam toksiskām "mūžīgām ķīmiskām vielām" (PFAS), liecina kāds nesen publicēts pētījums.
20.apr 2024
Britu klīniskā psiholoģe Džena Unvina sacīja, ka cilvēkiem visbiežāk veidojas atkarība no piecu veidu apstrādātiem pārtikas produktiem – picas, šokolādes, čipsiem, cepumiem un saldējuma, vēsta "Daily Mail".
20.apr 2024
Sabiedrībā zināmas personības - satura veidotājas Endija Kalniņa jeb Kalendy, Iveta Simsone un Svetlana Žigajeva, mūziķi Kato, Miks Dukurs un Miks Galvanovskis, kā arī fitnesa treneres un satura veidotājas Sendija Gabriela Oficiere un Danute Tamme, hokejists Jēkabs Rēdlihs ar sievu Ievu Zvaigzni-Rēdlihu, bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena un citi - bija pulcējušies uz vēl nebijušu piecu kārtu maltītes pusdienu piedzīvojumu.
13.apr 2024
Tuvojoties 40 gadu slieksnim, pamani pāris liekus kilogramus, lai gan sporto un ēd tieši tāpat kā 20 gadu vecumā? Kas notiek? Organismam nepieciešamo kaloriju daudzums ar gadiem samazinās, kā rezultātā pie optimāla svara uzturēšanas nepieciešams piestrādāt, tomēr vajadzība pēc sabalansēta uztura nemainās. Kam pievērst uzmanību, domājot par kaloriju uzņemšanu dažādos vecuma posmos, stāsta Veselības centra Vivendi sertificētā uztura speciāliste, kognitīvi biheiviorālās terapijas ēšanas traucējumiem (KBT ĒT) metodes speciāliste Dr. Laila Siliņa un farmaceite Amanda Ozoliņa.
12.apr 2024
Medijs "U.S. News & World Report" nosaucis šī gada labāko diētu.