Pēc sievas Irēnas nāves Anatolijs Danilāns izdevumā "Ieva" neslēpj, ka viņa ēdiens ir kļuvis daudz vienkāršāks.
Profesors Anatolijs Danilāns prot uzcept kartupelīšus un uzvārīt sev kafiju, bet ar sarežģītiem ēdieniem nenoņemas. Viņš labāk aiziet kaut kur paēst vai nopērk gatavu - lielveikalos var nopirkt ļoti normālu ēdienu, viņš uzskata.
"Ir modes lieta kritizēt gatavo lielveikalu ēdienu, bet - nē, ar to nemaz nav tik traki! Jo ir tāda laba lieta kā konkurence. Ja kādā produktā atrastu par daudz kaitīgo vielu, tad konkurenti sāktu klaigāt pa visu pasauli, tāpēc katrs ir spiests ļoti uzpasēties.
Daudzi saka: "Es ēdu tikai tādus produktus, ko nopērku tirgū no tantiņām, tīros laukos audzētus!" Bet mana pieredze rāda, ka tā ir slidena lieta. Neviens nepārbauda, kā tantīte meža ielokā audzē dārzenīšus, un neviens nezina, cik daudz minerālmēslu viņa saber.
Ja papēta, ir bijis tā, ka privātajiem audzētājiem visādu piedevu atklāj vairāk nekā lielo ražotāju produktos," profesors aicina aizdomāties.