Nav noslēpums, ka cilvēku uztura vajadzības mainās līdz ar vecumu.
Nē, tas nenozīmē, ka ģimenei, kurā ir bērni, pieaugušie un vecāka gadagājuma cilvēki, vajadzētu ēst pēc trim dažādām ēdienkartēm. Taču ir svarīgi ņemt vērā dažas uztura iezīmes.
Ja runa ir par tiem cilvēkiem, kuri sasnieguši 60 gadu vecumu, tad viņu gadījumā ir ļoti svarīgi lietot uzturā pēc iespējas mazāk pārstrādātas gaļas - nagetus, bekonu, desiņas, hotdogus, kūpinājumus.
Kā paskaidroja medicīnas doktore Džesika Kordinga, jau sen ir pierādīts, ka šie produkti palielina sirds un asinsvadu slimību risku.
“Ja cilvēki 60 gadu vecumā vēl nav sākuši ierobežot gaļas patēriņu, tagad ir īstais laiks to darīt,” iesaka ārsts.