Uztura noslēpumi

photo_camera
28.nov 2014
Amerikāņu fotogrāfs Pīters Mencels pusotra gada laikā ir apbraukājis 46 pasaules valstis, lūdzot ģimenēm parādīt pārtikas krājumus, kuri tiek izlietoti vienas nedēļas laikā, kā arī noteikt tās vērtību.
photo_camera
28.nov 2014
Recepti piedāvā Špoģu mūzikas un mākslas skolas direktors Andrejs Repins.
27.nov 2014
Šo diētu sauc arī par Holivudas diētu – pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados tā kļuva populāra kinoaktrišu vidū un zināmā mērā saglabājusi savu valdzinājumu slavenību ēdienkartē arī mūsdienās.
27.nov 2014
Saldā brūnganīgā karameļu mērce piestāv pie desertiem, sacepumiem, auzu pārslu vai citas biezputras, jogurta, pankūkām, augļu desertiem, saldējuma.
26.nov 2014
Veselīga un neparasta recepte.
26.nov 2014
Mā­jās ne­gai­dī­ti vie­si? Trauk­sme! Ar ko pa­cie­nāt? Ti­kai mie­ru, jo gan­drīz vai kat­rā le­dus­ska­pī at­ro­da­mas da­žas olas, kaut vai ne­liels ga­ba­liņš sie­ra, aiz­sāk­ta ma­jo­nē­zes pa­ci­ņa, si­ne­pes un, pro­tams, arī dzelzs re­zer­ve – bun­dži­ņa špro­tu.
25.nov 2014
Ama­rants nav īsts graud­augs, ta­ču tā sēk­lu uz­tur­vēr­tī­ba ir līdz­vēr­tī­ga put­rai­miem, tā­pēc uz­tu­ra spe­ci­ālis­ti to pie­skai­ta pie graud­au­gu gru­pas un, tā­pat kā kvi­no­ju, dē­vē par pseido­grau­dau­gu.
25.nov 2014
Špeka veirs – tā sevi lepni dēvē rēzeknietis Andris Mejers. Lepnumam ir pamats – viņa saimniecībā top tik smeķīgi rukša gaļas produkti (un ne tikai), ka, papildināti ar tikpat gardiem pastāstiem par vietējo cymusu jeb delikatešu tapšanas noslēpumiem, tie pilnīgi vai izkūst mutē. Un stāstāmā Andrim ir daudz – tā vien klausies un pa brīdim iesmejies par valodiskajām pērlēm, kad viņš stāsta par savu mīļo Latgali un tās bagātībām.
25.nov 2014
Decembra vidū stāsies spēkā Eiropas Savienības (ES) regula, kas paredz stingrākas prasības pārtikas produktu marķējumiem. Uzņēmumiem bija doti trīs gadi, lai sagatavotos jaunajiem marķējumu noteikumiem.
24.nov 2014
Viena no daudzajām ātrajām diētām ar noteiktu ēdienkarti nedēļai. Diētas laikā katru dienu jāizdzer vismaz divus litrus tīra ūdens.
24.nov 2014
Gada tumšākā laika ikdienai vajag vairāk krāsu, vairāk prieka, vairāk azarta un uzdrīkstēšanās. Viens no veidiem, kā to izdarīt – pagatavot gardu, košu, veselīgu ēdienu no kvalitatīviem un dabiskiem pašmāju produktiem. Un pagatavot tā, lai jau no maltītes uzlūkošanas vien pakrūtē iekņudētos un mute būtu siekalu pilna!
21.nov 2014
Gada tumšākā laika ikdienai vajag vairāk krāsu, vairāk prieka, vairāk azarta un uzdrīkstēšanās. Viens no veidiem, kā to izdarīt – pagatavot gardu, košu, veselīgu ēdienu no kvalitatīviem un dabiskiem pašmāju produktiem. Un pagatavot tā, lai jau no maltītes uzlūkošanas vien pakrūtē iekņudētos un mute būtu siekalu pilna!
21.nov 2014
Diētas ilgums ir 20 dienas, kuru laikā ir iespējams atbrīvoties no 8 - 10 kg. Diētas priekšrocība ir tā, ka nav jāēd pa noteiktiem laikiem un nav jāpērk speciāli produkti.
19.nov 2014
Ātrās diētas mēdz būt diezgan drastiskas, taču tās sola ātru un labu efektu. Lūk, viena no tām.
19.nov 2014
Mā­jās ne­gai­dī­ti vie­si? Trauk­sme! Ar ko pa­cie­nāt? Ti­kai mie­ru, jo gan­drīz vai kat­rā le­dus­ska­pī at­ro­da­mas da­žas olas, kaut vai ne­liels ga­ba­liņš sie­ra, aiz­sāk­ta ma­jo­nē­zes pa­ci­ņa, si­ne­pes un, pro­tams, arī dzelzs re­zer­ve – bun­dži­ņa špro­tu.
19.nov 2014
Pi­kan­tā ķir­bju zu­pa.
13.nov 2014
Tā ir 13 dienu diēta, kuras laikā tiek izmainīta vielmaiņa. Pēc diētas turpmākos 2 gadus varēsi ēst visu, ko kāro, nebaidoties pieņemties svarā. Ja izpildīsi visus diētas nosacījumus, tad svara zudums būs no 7-20kg
13.nov 2014
Efektīga diēta, kas gan nav piemērota cilvēkiem, kuri slimojuši ar kādām aknu slimībām. Svara zudumu pēc mēneša ir vismaz desmit kilogrami. Interesanti, ka diēta balstās nevis uz kaloritāti, bet ķīmiskajām reakcijām organismā.
13.nov 2014
Liel­lo­pa fi­le­jas steiks ar si­nep­ju mēr­ci un sē­ņu buk­stiņ­put­ru
12.nov 2014
Diēta paredzēta astoņām līdz desmit dienām, ilgāk ievērot nav ieteicams lielā svara zuduma dēļ.